Ναταλία Πετρίτη

Σε ηλικία μόλις 59 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός μπασίστας των Smiths, Andy Rourke, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας. Την είδηση έκανε γνωστή ο αγαπητός πρώην bandmate του, Johnny Marr, μέσα από ανακοίνωση στα social media το πρωί της Παρασκευής.

Ο Marr έκανε ένα συναισθηματικό tribute στον πάλαι ποτέ συνάδελφό του, γράφοντας: «Τον Andy θα τον θυμόμαστε όσοι τον γνωρίσαμε ως μια ευγενική και όμορφη ψυχή και οι music fans ως έναν απίστευτα χαρισματικό μουσικό».

https://www.facebook.com/officialjohnnymarr/posts/pfbid0Rc6NUzsvh2SNiy5xpcfjCmS19UG9BMemA6vRenZX2pok53uFKiKU79y5jqUxpiKyl

Ο Rourke έγινε παγκοσμίως γνωστός ως ο βασικός μπασίστας των Smiths μεταξύ 1982 και 1986 και έπειτα από το 1986 ως το 1987. Ο ίδιος συμμετείχε και στα τέσσερα studio albums των Smiths: The Smiths του 1984, Meat Is Murder του 1985, The Queen Is Dead του 1986 και Strangeways, Here We Come του 1987.

Πέρα από τους Smiths, ο Rourke δημιούργησε και συμμετείχε στο supergroup των Freebass μαζί με τον Peter Hook των New Order, όπως και τον Mani των Stone Roses. Συμμετείχε επίσης σε ηχογραφήσεις των Pretenders για τον δίσκο τους από το 1994, Last of the Independents, αλλά και σε άλλες δουλειές των Killing Joke και Moondog One, μαζί με τον πρώην κιθαρίστα των Oasis, Bonehead. Έπαιξε επίσης μπάσο για τους Sinead O'Connor, Ian Brown, DARK, αλλά και την αείμνηστη τραγουδίστρια των Cranberries, Dolores O’Riordan.

Μετά την αναγγελία του θανάτου του Rourke, πλήθος μουσικών και μελών της μουσικής βιομηχανίας έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν, μέσα από σχετικά tributes. Μερικοί από αυτούς ήταν ο παραγωγός των Smiths, Stephen Street, ο μπασίστας των Suede, Mat Osman, αλλά και ο μπασίστας των New Order, Tom Chapman.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured