Ναταλία Πετρίτη

Την κυκλοφορία ενός νέου δίσκου σε παραγωγή του DJ Koze και με τίτλο Hit Parade ανακοίνωσε και επίσημα η Róisín Murphy, ο οποίος αναμένεται στις 8 Σεπτεμβρίου από τη Ninja Tune. Και για να το γιορτάσει, η αγαπημένη τραγουδοποιός έδωσε στη δημοσιότητα το single του, “The Universe”, που μπορείτε να ακούσετε πιο κάτω. Το single έρχεται λίγο μετά την κυκλοφορία του “CooCool” όπως και του limited-release single, “Can’t Replicate (12" Edit)”.

Μιλώντας για τη συνεργασία της με τον DJ Koze, η Murphy ανέφερε σε σχετικό press release: «Δουλέψαμε εξ αποστάσεως, σε διαφορετικές χώρες, στέλνοντας κομμάτια και ιδέες ο ένας στον άλλο για αρκετά χρόνια. Πάντα μεταχειρίζομαι μια νέα συνεργασία με ανοιχτότητα και μια θέληση να μάθω και ποτέ δεν το έχω κάνει περισσότερο από ό,τι με τη συγκεκριμένη».

Η ίδια συνεχίζει: «Το studio σε αυτή την περίπτωση ήταν φανταστικό, στον αέρα ανάμεσα στο Αμβούργο και το Λονδίνο. Αυτό σήμαινε ταυτόχρονα ότι βρισκόμασταν σε έναν προσωπικό, ιδιωτικό χώρο όσο δουλεύαμε τα κομμάτια. Εμένα μου έβγαλε μια περισσότερο intimate προσέγγιση στη γραφή των κομματιών, είπα σε αυτόν τον δίσκο τα μυστικά μου. Για τον Koze σήμαινε πλήρη ελευθερία και απόλυτο focus χωρίς οχλήσεις από την παρουσία μου. Ο ίδιος έκανε μια βουτιά στον εαυτό του και πιστεύω ότι γι’ αυτό η μουσική ακούγεται τόσο vibrant και ζωντανή. Είναι σαν να εκρήγνυται με χρώμα!».

Το Hit Parade artwork δημιούργησε η Beth Frey με graphic design του Bráulio Amado. Η δουλειά ολοκληρώθηκε στο creative studio Object & Animal.

Ο τελευταίος δίσκος της Murphy ήταν το isín Machine του 2020. Ένα remix album με τίτλο Crooked Machine ακολούθησε το 2021.

Hit Parade:

01 What Not to Do

02 CooCool

03 The Universe

04 Hurtz So Bad

05 The House

06 Spacetime

07 Fader

08 Free Will

09 You Knew

10 Can’t Replicate

11 Crazy Ants Reprise

12 Two Ways

13 Eureka

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured