Ναταλία Πετρίτη

Το νέο τους κομμάτι-συνεργασία κυκλοφόρησαν οι Jonny Greenwood και Dudu Tassa, αυτή τη φορά μέσα από ένα live performance video. Στο “Ya Mughir al-Ghazala” συμμετέχει και ο ιρακινός τραγουδιστής Karrar Alsaadi, ενώ το κομμάτι περιλαμβάνεται στον επικείμενο δίσκο των καλλιτεχνών με τίτλο Jarak Qaribak, που θα κυκλοφορήσει στις 9 Ιουνίου από την World Circuit.

Στο νέο performance video, ο Greenwood εμφανίζεται να παίζει μπάσο, κιθάρα και drum machine, ενώ ο Tassa συμμετέχει στα φωνητικά και το μπάσο. Στο ίδιο video συμμετέχουν οι μουσικοί Ariel Qassis, Yaniv Taichman, Ben Dagovitch riq, Oded Aloni, Sefi Zisling, Yuval Peleg και Maayan Milo σε παραδοσιακά όργανα, ενώ οι Tamar Shawki, Ariel Qassis, Dema Kablan και Jameel Faris παρέχουν τα backing vocals.

Μιλώντας για το κομμάτι, ο Dudu ανέφερε: «Το κομμάτι έρχεται από την Υεμένη, την χώρα καταγωγής του πατέρα μου, και το Kiri (Karrar) της Βαγδάτης είναι η πόλη της μητέρας μου. Γνώρισα το Kiri όσο βρισκόμουν στη Βιέννη και το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν πόση ομορφιά, κουλτούρα και ανθρωπιά χάνουμε όσο ασχολούμαστε με διαφορές, σύνορα και περιορισμούς. Έτσι, μαζί με τον Jonny, η ιδέα ολόκληρου αυτού του δίσκου άρχισε να παίρνει μορφή μέσα από τη σκέψη του ξεπεράσματος των συνόρων και της αναζήτησης συνδέσεων αντί για διαχωρισμούς».

Greenwood και Tassa ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του δίσκου μαζί με το κομμάτι “Ashufak Shay”, με φωνητικά του λιβανέζου τραγουδιστή, Rashid Al Najjar.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured