Ναταλία Πετρίτη

Ένα νέο remix του “Empire State of Mind” με συμμετοχή του θρυλικού Gil Scott-Heron έδωσε στη δημοσιότητα ο JAY-Z, με το track να φέρει τον τίτλο “New York (Concept de Paris)”. Αυτό έκανε την πρεμιέρα του κατά τη διάρκεια σπάνιας εμφάνισης του rapper από το Brooklyn την περασμένη Παρασκευή.

Στο "New York (Concept de Paris)" ακούμε ένα mash up του “Empire State of Mind”   με το "New York Is Killing Me" του Scott-Heron. Ακουστε το πιο κάτω μαζί με τα original tracks.

Ο JAY-Z παρουσίασε το remix σε ένα event του Louis Vuitton Foundation και της εταιρείας Tiffany & Co στο Παρίσι. Σε αυτό εορταζόταν το άνοιγμα της έκθεσης “Basquiat × Warhol. Painting Four Hands”, ενώ η εμφάνιση του καλλιτέχνη ήταν και η πρώτη του εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Το “New York Is Killing Me” του Scott-Heron προέρχεται από τον δίσκο του από το 2011 με τίτλο I’m New Here, που ήταν και ο τελευταίος της ζωής του (ο ίδιος πέθανε λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του). Ο groundbreaking καλλιτέχνης θεωρείται από πολλούς πρόδρομος του hip-hop, με το spoken word στυλ του να έχει επηρεάσει γενιές μουσικών.

Ο 53χρονος JAY-Z, εμφανίστηκε και στα Grammys του 2023 τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου ερμήνευσε το δικό του verse από το “God Did” του DJ Kahled.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured