Ναταλία Πετρίτη

Με 864 drones εμφανίστηκε η Björk στο Coachella 2023, με την Ισλανδή μουσικό να ενσωματώνει τις εν λόγω συσκευές στην εμφάνισή της που αποτέλεσε ένα μουσικό υπερθέαμα.

H Björk ερμήνευσε τα κομμάτια της μαζί με μια ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Bjarni Frímann και έδωσε προτεραιότητα στην «απλότητα», όπως την ορίζει η ίδια πάντα, χρησιμοποιώντας παράλληλα τα 864 drones για να δημιουργούν οπτικά εφέ.

Αρχικά, το σετ είχε προγραμματιστεί να μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι του Coachella στο YouTube. Ωστόσο, σε μια αμφιλεγόμενη απόφαση, τόσο οι εμφανίσεις της Björk όσο και του Frank Ocean αποσύρθηκαν από το πρόγραμμα ώρες πριν ανέβουν στη σκηνή οι καλλιτέχνες.

Στο σετ που ερμήνευσε η Bjork, ακούστηκαν αγαπημένα κομμάτια όπως τα «Isobel», “I’ve Seen It All”, “Hyperballad” και “Joga”, ενώ τα drones που πετούσαν από πάνω δημιουργούσαν πράσινες, μπλε και κόκκινες εικόνες, ανάλογα με το κομμάτι που παιζόταν κάθε στιγμή.

https://www.instagram.com/p/CrIisBXOh8V/

Στο φινάλε του encore, η Bjork ερμήνευσε το “Pluto”, ενώ η ίδια έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram: «Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας με ενθουσιασμό ότι απόψε ερμήνευσα με 864 drones!!!».

«Το σόου απόψε ήταν ορχηστικό όπως και εγώ, όλα είχαν σχέση με την απλότητα: με μια ορχήστρα να παίζει μια επιλογή από τα τραγούδια μου», συνέχισε. «Έτσι, προς τιμήν του υπέροχου φεστιβάλ Coachella… ζήτησα από μια εταιρεία drone, το Studio Drift, να έρθει μαζί μας».

Σε άλλο σημείο της ανάρτησής της, η καλλιτέχνις αναφέρθηκε στο πόσο ενδιαφέρον έχει η «μετάφραση» της μουσικής της οπτικά. Για τις ανάγκες της εμφάνισης, η ίδια συνεργάστηκε μαζί με τον καλλιτέχνη James Merry, που συνέβαλε ώστε τα drones να καταγράφουν «αρχιτεκτονικές και βιολογικές κινήσεις».

https://www.instagram.com/p/CrIKevKOC6-/

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured