Ναταλία Πετρίτη

Τον ντεμπούτο δίσκο τους με τίτλο Silver Haze πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι Sqürl του Jim Jarmusch και Carter Logan, με το πρώτο κομμάτι αυτού να ονομάζεται “Berlin ’87”. Στο Silver Haze θα δούμε συνεργασίες του συγκροτήματος του εμβληματικού σκηνοθέτη και μουσικού με τους Charlotte Gainsbourg, Anika και Marc Ribot.

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 5 Μαΐου από τη Sacred Bones, ενώ μπορείτε να δείτε ήδη το full tracklist και το video του “Berlin ‘87”— σε σκηνοθεσία Jem Cohen.

Το κομμάτι όπως και το video περιλαμβάνουν μουσική και εικόνες που έχουν συμπληρώσει ήδη δεκαετίες ζωής. «Ο Jim δημιούργησε τα βασικά κιθαριστικά κομμάτια στο home studio του, με αναμνήσεις από τη ζωή του στο Βερολίνο το 1987», δήλωσε η μπάντα σε σχετικό statement. «Τα κομμάτια έγιναν μετά «Sqürlized» από τους Carter & Randall στη Circular Ruin».

Σχετικά με το video, ο Jem Cohen δήλωσε: «Περιπλανώμενος στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη λίγο μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, με Super 8 κάμερες στο backpack μου, με συγκίνησε βαθιά το τοπίο. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι αυτό το υλικό θα ερχόταν στην επιφάνεια ένα τέταρτο του αιώνα μετά, σε μια ταινία για τη μπάντα του Jim και του Carter».

Ο Jarmusch και ο Logan συνεργάστηκαν πρώτη φορά στη δημιουργία του score για την ταινία του Jarmusch από το 2009, The Limits of Control. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει αρκετά EPs, ενώ το 2020 έγραψαν τον δίσκο Some Music for Robby ller για το ντοκιμαντέρ της Claire Pijman για τον Ολλανδό κινηματογραφιστή.

Silver Haze:

01 Sqürl: “Berlin ’87”

02 Sqürl: “The End of the World”

03 Sqürl / Marc Ribot: “Garden of Glass Flowers”

04 Sqürl / Anika: “She Don’t Wanna Talk About It”

05 Sqürl / Marc Ribot: “Il Deserto Rosso”

06 Sqürl / Charlotte Gainsbourg: “John Ashbery Takes a Walk”

07 Sqürl: “Queen Elizabeth”

08 Sqürl: “Silver Haze”

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured