Ναταλία Πετρίτη

Το νέο τους single με τίτλο “So Trendy” έδωσαν στη δημοσιότητα οι Sleaford Mods, στο οποίο συμμετέχει μάλιστα ο Perry Farrell των Jane’s Addiction στα φωνητικά.

Το “So Trendy” αποτελεί το τελευταίο cut από τον νέο τους δίσκο, UK Grim, ο οποίος κυκλοφορεί επίσημα στις 10 Μαρτίου.

Το κομμάτι περιγράφεται σε σχετικό δελτίο τύπου ως «ένας επίμονος ηλεκτρονικός καθρέπτης σε έναν κόσμο εθισμένο στο να κοιτάζει το κινητό του και να χειραγωγεί την οπτική ηχώ που βρίσκεται από πίσω».

 

Συνοδευτικό του single είναι το σχετικό music video σε σκηνοθεσία του John Minton (Portishead, The Pretenders), ο οποίος χρησιμοποίησε Generative AI για να τοποθετήσει το συγκρότημα με τον Farrell σε έναν retro video game-like κόσμο που ταιριάζει με τις θεματικές του κομματιού.

«Το “So Trendy” ασχολείται με την πόλωση που παρατηρείται στο να ζεις τη ζωή μέσα από smart συσκευές» δήλωσε ο Jason Williamson. «Η καθημερινή εμπειρία σε μια σειρά από passwords ή facial αναγνωρίσεις που μας οδηγούν σε γνώριμες αρένες καταναλωτικού marketing και κομφορμισμού».

Το UK Grim αποτελεί τον έβδομο δίσκο του συγκροτήματος ως duo (ή τον 12ο μαζί με προηγούμενες κυκλοφορίες). Αναζητήστε στο YouTube channel του συγκροτήματος μια σειρά από exclusive performances, συνεντεύξεις, videos και πολλά ακόμη με αφορμή την κυκλοφορία του.

Μιλώντας πρόσφατα στο ΝΜΕ για το πολιτικό τοπίο του Ηνωμένου Βασιλείου – που ενέπνευσε όπως πάντα τον νέο τους δίσκο – οι Sleaford Mods ανέφεραν: «Σίγουρα δεν βιώνουμε καθόλου δικαιοσύνη, τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν, το σύστημα δεν θα αλλάξει. Θα έχουμε πάλι τους αναρχικούς της κρεβατοκάμαρας να μάχονται ενάντια σε έναν κόσμο που είναι πολύ ισχυρότερος από εκείνους».

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured