Ναταλία Πετρίτη

Μια συνεργασία τους με τον Noel Gallagher αποκάλυψαν οι Pet Shop Boys, η οποία αποτελεί ένα remix σε ένα από τα νέα κομμάτια της μπάντας του, των High Flying Birds.

Το duo επιβεβαίωσε τη συνεργασία κατά τη διάρκεια διάλεξής του σε φοιτητές του Πανεπιστημίου του Cambridge: «Έχουμε μόλις τελειώσει το remix ενός κομματιού του Noel Gallagher. Όλες οι συνεργασίες είναι ενδιαφέρουσες», δήλωσε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Neil Tennant.

Ο ίδιος συνέχισε αναφέροντας ότι εκείνος και ο keyboardist των Pet Shop Boys, Chris Lowe, πιστεύουν ότι στόχος μιας συνεργασίας είναι «να δουλέψεις με κάποιον που σε κάνει να ακούγεσαι 10 φορές καλύτερος».

«Θα ήθελα περισσότεροι καλοί μουσικοί να τραγουδούν δικά μας κομμάτια, καθώς πιστεύω ότι έχουν πολύ καλές δυνατότητες», συνέχισε ο Tennant. «Όσο μεγαλώνεις μαθαίνεις πώς λειτουργεί η μουσική. Στην αρχή δεν πολυξέρεις, όμως τώρα πιστεύω πως ξέρουμε κάτι παραπάνω».

Το duo δήλωσε επίσης πως θα ήταν ανοιχτό σε περισσότερες μελλοντικές συνεργασίες: «Δεν θα έλεγα όχι. Ποιος ξέρει;», δήλωσε ο Tennant. «Ο Ed Sheeran μπορεί ξαφνικά να σκεφτεί κάτι. Αν δηλαδή μας προσέγγιζε για αυτό και είχε κάτι στο μυαλό του θα μπορούσε να δουλέψει. Οπότε μπορεί και να το κάνουμε. Δεν θα το παίξουμε cool και πως ο Ed Sheeran δεν είναι cool. Δεν μας ενδιέφερε ποτέ να κάνουμε «cool» μουσική. Το νόημα είναι στην ευφορική pop μουσική. Ποτέ μη λες ποτέ».

Ο Noel Gallagher αναμένεται να κυκλοφορήσει τον τέταρτο δίσκο του με τους High Flying Birds, Council Skies, στις 2 Ιουνίου. Η deluxe edition αυτού αναμένεται να περιλαμβάνει διάφορες live session ηχογραφήσεις και αρκετά remixes, συμπεριλαμβανομένου αυτού των Pet Shop Boys, όπως και του remix του single “Pretty Boy”, δια χειρός Robert Smith. Σύμφωνα με τον Gallagher, το εν λόγω κομμάτι «ακούγεται ακριβώς όπως οι Cure».

Παράλληλα, οι Pet Shop Boys πρόκειται να κυκλοφορήσουν νέα μουσική τους τον ερχόμενο Απρίλιο, σε ένα CD που θα συνοδεύει τη 2023 edition της ετήσιας σκληρόδετης έκδοσής τους, του βιβλίου Annually. Το four-track EP, με τίτλο Lost, θα περιλαμβάνει προηγούμενες ηχογραφήσεις τους από το 2015 και από τα sessions του Super LP.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured