Ναταλία Πετρίτη

Την custom κιθάρα του Kurt Cobain πρόκειται να κυκλοφορήσει ξανά η Fender, με αφορμή την επέτειο 30 ετών από την κυκλοφορία του Nevermind. Το μοντέλο Jag-Stang βασίζεται πάνω σε αυτό που σχεδίασε μόνος του ο Cobain, συνδυάζοντας στοιχεία από την Fender Jaguar και Mustang.

Ο Cobain χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη κιθάρα στην περιοδεία των Νirvana για το In Utero, πριν από τον θάνατό του τον Απρίλιο του 1994.

«Από τότε που ξεκίνησα να παίζω, πάντα μου άρεσαν συγκεκριμένα πράγματα σε σχέση με συγκεκριμένες κιθάρες, όμως ποτέ δεν μπορούσα να βρω τον τέλειο συνδυασμό για αυτό που έψαχνα. Το πιο κοντινό είναι τώρα η Jag-Stang» είχε δηλώσει ο Cobain σε συνέντευξή του το 1994.

Η κιθάρα θα είναι διαθέσιμη για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες, στα χρώματα Fiesta Red και Sonic Blue.

«Όταν ήρθαν στα χέρια μας τα σκίτσα του Kurt Cobain για την κιθάρα των ονείρων του, εντυπωσιαστήκαμε από το πόσο σύνθετο ήταν το design της», δήλωσε ο Justin Norvell, EVP της Fender Products σε συνέντευξη τύπου. «Είναι μεγάλη μας τιμή να ξαναδίνουμε ζωή στην ιδέα του επαναφέροντας αυτό το μοντέλο» συμπλήρωσε.

Η Jag-Stang guitar κοστολογείται στις 1,249 λίρες, κάνοντάς την σίγουρα μια σοβαρή επένδυση για έναν μουσικό. Σίγουρα φυσικά αξίζει τα λεφτά της!

The Kurt Cobain Jag-Stang guitars

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured