news.team

Σε κάποιο διάστημα, ο Stephen Malkmus αποθάρρυνε όσους ρωτούσαν απέξω-απέξω για κάποια επανένωση των Pavement. Ήταν άλλωστε χωμένος με τα μπούνια σε προσωπικά εγχειρήματα, είτε με τους Jicks, με τους οποίους έβγαλε το αξιόλογο Sparkle Hard το 2018 (δείτε τι έγραψε στις σελίδες μας ο Άγγελος Κλειτσίκας, πατώντας εδώ), είτε μόνος, δουλεύοντας τα sessions που έδωσαν το άνισο φετινό άλμπουμ Groove Denied (δείτε την κριτική του Μιχάλη Τσαντίλα πατώντας εδώ).

Ωστόσο, φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από το ιστορικό ξεκίνημα των Pavement στο Stockton της Καλιφόρνια. Και επιπλέον, τόσο το Sparkle Hard, όσο και το Groove Denied υπήρξαν εμπορικές αποτυχίες για τον Malkmus. Όλα αυτά μαζί, λοιπόν, μάλλον οδήγησαν στην πολυαναμενόμενη ανακοίνωση της επανασύνδεσης των Pavement, οι οποίοι διαλύθηκαν το 1999 -ύστερα από μια δεκαετίας δράσης- πραγματοποιώντας έκτοτε μόνο μία, βραχύβια επανένωση (2010).

Αυτό που σίγουρα δεν έχει χαθεί μέσα στα χρόνια είναι το σταθερό ενδιαφέρον του indie κοινού για την παρακαταθήκη των Pavement, το οποίο δεν περιορίζεται μάλιστα σε παλιούς νοσταλγούς, αλλά αφορά και το κοινό των σημερινών 20άρηδων, όσων με διάφορους τρόπους έφτασαν σε ιστορικούς δίσκους σαν το Slanted Αnd Enchanted του 1992 ή το Crooked Rain, Crooked Rain του 1994 (Η.Π.Α. #121, Βρετανία #15), που σήμερα χαιρετίζονται ως απαρχές του αμερικανικού indie ήχου, καθώς έφεραν μια χροιά πιο «βρετανική», με αρκετές διαφορές σε σύγκριση με το ως τότε alternative rock των Η.Π.Α.

Οι Pavement θα είναι λοιπόν και πάλι μαζί το 2020. Και τάζουν στους φίλους τους δύο μεγάλες ευρωπαϊκές εμφανίσεις στα πλαίσια του Primavera Sound της επόμενης χρονιάς -μία για το κυρίως φεστιβάλ στη Βαρκελώνη και μία για το αδερφάκι του στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Λογικά, δεν θα είναι οι μόνες.

{youtube}QTTgpTeb0Z8{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured