Είχε να κερδίσει την Eurovision από το 1975 η Ολλανδία, όταν το όμορφο "Ding-Α-Dong" των Teach-In της είχε δώσει την πρωτιά, στον απόηχο της επιτυχίας των Abba.

Κάτι που άλλαξε πριν λίγη ώρα στο Τελ Αβίβ ο 25χρονος Duncan De Moor, ο οποίος κάνει καριέρα με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Duncan Laurence: σε μια ψηφοφορία που είχε το ...θρίλερ της, άφησε τελικά πίσω του την Ιταλία και αναδείχθηκε νικητής με τη μπαλάντα "Arcade". Είναι το πρώτο του επίσημο τραγούδι, το οποίο έχει ήδη φτάσει στο #7 των ολλανδικών charts.

Για την Ελλάδα, η 21η θέση που κατέλαβε η Κατερίνα Ντούσκα με το "Better Love" (σε σύνολο 26 χωρών), κρίνεται απογοητευτική. Ούτε όμως η Κύπρος πρέπει να είναι ικανοποιημένη με την 15η θέση που πήρε το "Replay" της Τάμτα, με δεδομένη την περσινή επίδοση της Ελένης Φουρέιρα -η οποία, παρεμπιπτόντως, εμφανίστηκε ζωντανά στο Τελ Αβίβ ως καλεσμένη του φετινού διαγωνισμού.

Δεύτερη βγήκε η Ιταλία, με το "Soldi" του Mahmood, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε η Ρωσία με το "Scream" του Sergey Lazarev. Την τελευταία θέση του διαγωνισμού (26η) έλαβε το Ηνωμένο Βασίλειο με το "Bigger Than Us" του Michael Rice.

Κατά τα λοιπά, την παράσταση στην Eurovision 2019 έκλεψε η λαμπερή εμφάνιση της Madonna, που όμως δίχασε ως προς την αποτελεσματικότητά της. Η Βασίλισσα της Ποπ έφερε μάλιστα και τον Quavo των Migos μαζί της στο Τελ Αβίβ, για να πουν μαζί το νέο της τραγούδι.Η εμφάνιση είχε πάντως ιδιαίτερη σημειολογία, αφού όχι μόνο είπε το "Like A Prayer" -το οποίο στα χρόνια του είχε απαγορευτεί στο Ισραήλ- αλλά επί σκηνής είχε και χορευτές με τις σημαίες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης στην πλάτη τους, να πορεύονται αγκαλιασμένοι.

Αλλά ιδιαίτερο συμβάν ήταν και η απόφαση των Hatari από την Ισλανδία (των οποίων το "Hatrið Mun Sigra" τερμάτισε 10ο) να περάσουν ένα πολιτικό μήνυμα, σηκώνοντας σημαίες της Παλαιστίνης όταν ο φακός της ισραηλινής δημόσιας τηλεόρασης κέντραρε πάνω τους -γεγονός που προξένησε στιγμιαία αμηχανία στους παρουσιαστές της Eurovision 2019.

Τέλος, τα αποτελέσματα της ελληνικής κριτικής επιτροπής ανακοίνωσε ο Gus G., ο συμπατριώτης μας που διακρίνεται στο εξωτερικό ως ηγέτης των Firewind και σταδιοδρόμησε για σειρά ετών ως κιθαρίστας στο πλευρό του Ozzy Osbourne.

{youtube}Eztx7Wr8PtE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured