news.team

Είχε δημιουργήσει αίσθηση από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η συναυλία των Red Hot Chili Peppers στις Πυραμίδες της Αιγύπτου. Και, σύμφωνα τουλάχιστον με όσους έδωσαν το παρών, η εμπειρία ήταν πράγματι εντυπωσιακή και όσο φαντασμαγορική αναμενόταν.

Δεν έλειψαν μάλιστα και οι κατάλληλες ...εκπλήξεις, μιας και το αμερικάνικο γκρουπ διάλεξε για την περίσταση να διασκευάσει live το "Pyramid Song", τραγούδι των Radiohead από το Amnesiac του 2001 -μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ιστορική συναυλία πατώντας εδώ.

Κατά τα άλλα, πολλοί ένιωσαν με αυτή τη συναυλία ότι δικαίως οι Red Hot Chili Peppers συγκαταλέγονται στα τελευταία μεγάλα γκρουπ του rock 'n' roll, ασχέτως της γνώμης που μπορεί κανείς να έχει για τη δισκογραφία τους κατά τα τελευταία χρόνια -για την οποία οι απόψεις διίστανται (διαβάστε εδώ τι έγραψε ο Μιχάλης Τσαντίλας για το άλμπουμ του 2016 The Getaway).

Ιδιαίτερα μάλιστα επαινέθηκε ο Josh Klinghoffer, για το πόσο έχει προσθέσει με την κιθάρα του στο live πρόσωπο της μπάντας, φτιάχνοντας ένα πολύ ισχυρό τρίδυμο με τον Chad Smith στα ντραμς και τον Flea στο μπάσο.

Η συναυλία δόθηκε την Παρασκευή που μας πέρασε και, σύμφωνα με τον αιγυπτιακό Τύπο, μάζεψε πάνω από 10.000 θεατές. Πολλοί από αυτούς ταξίδεψαν (κυριολεκτικά) απ' όλο τον κόσμο για την περίσταση: σύμφωνα με τον διοργανωτή Karim El Chiaty, φιλοξενήθηκαν άνθρωποι από 67 διαφορετικές χώρες.

Η ασφάλεια βέβαια ήταν ασφυκτική, καθώς η συναυλία τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Αιγύπτου, που προσπαθεί πολύ να ξαναβάλει τη χώρα στον χάρτη, καθώς από τα γεγονότα του 2011 και μετά επικράτησε φόβος για τυχόν τυφλά χτυπήματα φανατικών ισλαμικών ομάδων. Χαρακτηριστικά, η συναυλία των Red Hot Chili Peppers ήταν η πρώτη που επιτράπηκε στις Πυραμίδες μετά το 2015, όταν έπαιξε εκεί ο διάσημος συμπατριώτης μας Yanni.

Ωστόσο, παρότι συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες της ασφάλειας για τρομοκρατικό χτύπημα, ήταν αδικαιολόγητη η ζέση με την οποία ρωτούσαν ή έψαχναν για σημαίες και σύμβολα σχετιζόμενα με τους γκέι και τη LGBTIQ+ κοινότητα. Το γεγονός αναφέρθηκε από θεατές της συναυλίας στο Twitter και έφτασε μέχρι κάποια μικρά sites, αλλά οι αρχές της Αιγύπτου δεν έχουν μέχρι στιγμής κάνει καμία διασαφήνιση για το θέμα, που είναι άγνωστο επίσης αν έχει φτάσει στους Red Hot Chili Peppers ή όχι. Θυμίζουμε πάντως ότι, πριν 2 χρόνια, η αιγυπτιακή αστυνομία συνέλαβε 7 άτομα σε συναυλία της Mashrou' Leila στο Κάιρο, απλώς γιατί σήκωσαν τη γνωστή σημαία με το ουράνιο τόξο.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured