φωτογραφία: Gregory Nolan

Οι συναυλίες των Dropkick Muprhys είναι γνωστές για την υψηλή τους ενέργεια και τον τραχύ τους χαρακτήρα -όσοι βρέθηκαν τo 2016 στην 1η μέρα του τότε Rockwave Festival σίγουρα θυμούνται ό,τι ο ανταποκριτής μας Άγγελος Κλειτσίκας περιέγραψε ως «ντελίριο μαζικής πώρωσης» (δείτε εδώ).

Ωστόσο οι φασαρίες έχουν εδώ και κάμποσα χρόνια εκλείψει, καθώς τόσο η ίδια η μπάντα, όσοι και οι οπαδοί, περιφρούρησαν αποτελεσματικά τα live από τους Νεοναζί σκίνχεντς που σύχναζαν κάποτε σε αυτά, οδηγημένοι εκεί από την Oi! φήμη των πρώτων τους δίσκων.

Η συναυλία που έδωσαν όμως την Παρασκευή που μας πέρασε «εντός έδρας», στο House of Blues της ιδιαίτερης πατρίδας τους Βοστόνης, έγινε για λίγο σκηνικό έντονου καυγά, στον οποίον παρενέβη μάλιστα και ο Ken Casey -μπασίστας και συνιδρυτής των Dropkick Murphys.

Όπως διευκρινίστηκε, κατά τη διάρκεια του live οι Dropkick Murphys είδαν έναν άνδρα μέσα στο πλήθος να χτυπάει γυναίκες με αγκωνιές, όχι μακριά από τη σκηνή. Ο Casey έκανε σήμα στην ασφάλεια του χώρου να επιμεληθεί του ζητήματος, λίγο μετά όμως έγινε φανερό ότι η τελευταία δεν τα κατάφερνε, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί καυγάς. Έτσι διέκοψε τη συναυλία και όρμηξε ο ίδιος στο διαχωριστικό κάγκελο, αρπάζοντας τον άνδρα και καλώντας τον να σταματήσει. Μέσα δε στην αναμπουμπούλα, κάποιος εκτόξευσε ένα γεμάτο κουτάκι μπύρας προς τη σκηνή, το οποίο βρήκε τον Casey στο πρόσωπο, κάνοντάς τον να ματώσει -βγήκε πάντως ιατρικό ανακοινωθέν ότι δεν συνέβη καμία σοβαρή βλάβη. Το περιστατικό κατόπιν έληξε, καθώς η ασφάλεια συνέλαβε τον ένοχο των βιαιοπραγιών, οδηγώντας τον έξω από τον χώρο.

«Στα 21 χρόνια που παίζουμε μαζί, έχουμε αντιμετωπίσει ξανά τέτοιες ιστορίες», δήλωσε στον αμερικανικό Τύπο ο τραγουδιστής Al Barr. Προσθέτοντας με έμφαση ότι «όταν σας καλούμε στις συναυλίες μας, είναι σαν να σας καλούμε στο σπίτι μας. Αν κάποιος δεν το σέβεται, το παίρνουμε προσωπικά».

Οι Dropkick Murphys έχουν να φανούν δισκογραφικά από το άλμπουμ του 2017 11 Short Stories Of Pain & Glory (Η.Π.Α. #8, Βρετανία #68, Αυστραλία #15, Γαλλία #71, Καναδάς #21, Γερμανία #3), παραμένουν όμως πολύ ενεργοί συναυλιακά. Και φέτος το καλοκαίρι θα τους υποδεχτούμε ξανά στην Ελλάδα και μάλιστα σε διπλό ραντεβού: τη Δευτέρα 3 Ιουνίου θα παίξουν στην Αθήνα (στο Gazi Music Hall), ενώ την Τρίτη 4 Ιουνίου θα βρεθούν στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης της Θεσσαλονίκης.

{youtube}9d8SzG4FPyM{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured