news.team

Κάτι παράδοξο συνέβη αυτές τις μέρες στους καταλόγους επιτυχιών της Ιαπωνίας.

Το "Over Your Shoulder", ένα τραγούδι των Dinosaur Jr. από τον δίσκο του 1994 Without A Sound (Η.Π.Α. #44, Βρετανία #24), βρέθηκε στα καλά του καθουμένου νούμερο 1 στο Hot Overseas chart, που είναι όλο αφιερωμένο στη διεθνή μουσική -«σκοράροντας» και ένα #18 στο εθνικό  chart.

Ένα τραγούδι δηλαδή από 25 χρόνια, το οποίο οι ίδιοι οι Dinosaur Jr. δεν έβγαλαν ποτέ ως single, βρίσκεται σήμερα να προσπερνά ακόμα και την Ariana Grande. Μία από τις μεγαλύτερες pop stars σήμερα, η οποία πήγαινε καρφί για το νούμερο 1 του Hot Overseas και στην Ιαπωνία, μέχρι που έπεσε πάνω στην παρέα του J. Mascis!

Σύμφωνα με την αρχική αναφορά του αμερικάνικου Billboard (την οποία στη συνέχεια διόρθωσαν), το φαινόμενο δεν μπορούσε να εξηγηθεί.

Επειδή ωστόσο δεν υπάρχουν ανεξήγητα πράγματα, κάποιοι που το έψαξαν πιο βαθιά βρήκαν τι έχει συμβεί.

Μεταξύ 1999 και 2003, προβαλλόταν στην ιαπωνική τηλεόραση -με μεγάλη επιτυχία- ένα σίριαλ ονόματι Gachinko Fight Club, στους τίτλους του οποίου παιζόταν το "Over Your Shoulder". Πρόσφατα, λοιπόν, κάποιος μεταφόρτωσε παλιά επεισόδια στο YouTube, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κύμα νοσταλγίας για όσους είχαν ταυτίσει τη σειρά με τη νιότη τους. Έτσι, το "Over Your Shoulder" κέρδισε αρχικά πολλαπλά views από την Ιαπωνία στο YouTube, κάτι που μεταφράστηκε στη συνέχεια και σε αγορές στις ψηφιακές πλατφόρμες διάθεσης μουσικής.

Το σενάριο αυτό επιβεβαίωσαν έμμεσα και οι ίδιοι οι Dinosaur Jr., μέσω εκπροσώπων, που επιβεβαίωσαν ότι τα επεισόδια του Gachinko Fight Club στο YouTube παρείχαν πλήρη credits, μεταξύ άλλων και για το δικό τους τραγούδι.

{youtube}TFdJoas52Z4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured