news.team

Παρότι πριν κάποιες ημέρες η Jillian Mapes έγραψε στο Pitchfork ένα πολύ δηκτικό κείμενο για τους Weezer (δείτε εδώ), η αλήθεια είναι ότι η αμερικανική μπάντα που συστήθηκε στο εναλλακτικό κοινό των 1990s με το λεγόμενο Blue Album το 1994 (Η.Π.Α #16, Βρετανία #23) δεν έπαψε ποτέ να αρέσει.

Ωστόσο η φασαρία που έγινε το 2018 γύρω από τη διασκευή τους στο "Africa" των Toto (Η.Π.Α. #51), έφερε ακόμα μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, η οποία έστειλε το φετινό τους Teal Album στο #5 των εθνικών charts της Αμερικής (και στο #60 της Βρετανίας, όπου επίσης διατηρούν θαυμαστές). Και οι Weezer βάζουν τώρα πλώρη για ακόμα περισσότερα, αφού ανακοίνωσαν ότι θα βγάλουν κι άλλον δίσκο (Black Album) στις 1 Μαρτίου.

Μέχρι τότε, όμως, κεντράρουν στο promo για το Teal Album, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα ακόμα βιντεοκλίπ, αυτήν τη φορά για τη διασκευή τους στο "Take On Me" των A-Ha. Το σκηνοθέτησε ο Carrick Moore Gerety και, όπως μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω, έχει ως πρωταγωνιστή του τον Finn Wolfhard, τον 16χρονο Καναδό ηθοποιό που έγινε γνωστός παίζοντας τον Mike Wheeler στην τηλεοπτική σειρά-φαινόμενο Stranger Things.

Το "Take On Me" πρωτοκυκλοφόρησε το 1984 (Νορβηγία #3, Βρετανία #137), αλλά είναι η remix εκδοχή του 1985 που μπήκε στο ντεμπούτο των A-Ha Hunting High And Low αυτή που έστειλε τους Νορβηγούς στο #1 της πατρίδας τους, αλλά και στο #1 των Η.Π.Α. και στο #2 της Βρετανίας, γενόμενη μία από τις πιο αναγνωρίσιμες pop επιτυχίες της δεκαετίας του 1980.

{youtube}f7RwDnZI7Tw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured