Αν και τα φώτα της δημοσιότητας των Radiohead κλέβει συνήθως ο Thom Yorke, οι fans ξέρουν καλά ότι «νούμερο 2» δύναμη της μπάντας είναι ο Jonny Greenwood. 

Στο πεδίο μάλιστα των soundtracks, όπου δοκιμάστηκε πρόσφατα και ο Thom Yorke (με το remake του Suspiria), ο 47χρονος κιθαρίστας από την Οξφόρδη υπερτερεί σαφώς του αγαπητού frontman, έχοντας μάλιστα και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Score, για τη δουλειά του στο Phantom Thread του Paul Thomas Anderson (2018) -διάκριση που ο Yorke απέτυχε να ισοφαρίσει φέτος, παρά τις ελπίδες που έτρεφε.

Τώρα, ο Greenwood ανοίγει τα αρχεία του και προσφέρει στο κοινό 2 ακυκλοφόρητα κομμάτια, το "Proven Lands (intro)" και το "De-Tuned Quartet": μπορείτε να τα ακούσετε μέσω Spotify, πατώντας εδώ.

Τα 2 αυτά κομμάτια ήταν μέρος του soundtrack που είχε φτιάξει ο Greenwood πίσω στο 2007, για μία ακόμα ταινία του Anderson, το There Will Be Blood. Το score επανακυκλοφόρησε τώρα σε βινύλιο, κάτι που έδωσε την αφορμή να βγει στο προσκήνιο το αχρησιμοποίητο τότε υλικό.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured