Tο τελευταίο δείγμα γραφής που δημοσίευσε ο Rufus Wainwright, ένα τραγούδι με τίτλο "Sword Οf Damocles", αποδείχθηκε πλήρως ...αρχαιοελληνικό: μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε γι' αυτό ο Andrew Ondrejcak.

Το τραγούδι αναφέρεται βέβαια στην περίφημη δαμόκλειο σπάθη, που προέρχεται από ένα αρχαίο ελληνικό ανέκδοτο σχετικά με τον μόνιμο κίνδυνο στον οποίον βρίσκονται τα άτομα με μεγάλη εξουσία. Ο Δαμοκλής ήταν ένας δουλοπρεπής αυλικός στις Συρακούσες, στα χρόνια του τυράννου Διονυσίου του Β΄, στον 4ο π.Χ. αιώνα. Κάποτε, ο τελευταίος του πρότεινε να αλλάξουν θέσεις για μία ημέρα, κάτι που ο Δαμοκλής δέχτηκε βέβαια με μεγάλη χαρά. Ώσπου, χορτασμένος από τις απολαύσεις, είδε ένα μεγάλο σπαθί να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του, συγκρατημένο μόνο από τρίχες αλόγου. Όταν ρώτησε φοβισμένος τον τύραννο, εκείνος του απάντησε ότι βρίσκεται εκεί για να του θυμίζει σε πόσο μεγάλο κίνδυνο είναι η ζωή του, σε βάση καθημερινή.

Στο βιντεοκλίπ, λοιπόν, βλέπουμε τον Rufus Wainwright να παίζει τον Διονύσιο τον Β΄, με τον ρόλο του Δαμοκλή να αναλαμβάνει ο Darren Criss. Ο Αμερικανός τραγουδοποιός έμαθε την ιστορία το 2016 από την καλή του φίλη Carrie Fisher -την αδικοχαμένη Πριγκίπισσα Λέια του Πολέμου των Άστρων- κι έγραψε το κομμάτι ως αλληγορία για τις Προεδρικές Εκλογές που έφεραν στην εξουσία τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το "Sword Οf Damocles" διατέθηκε μόνο ως ψηφιακό single και είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν προλογίζει κάτι νέο εκ μέρους του Wainwright. Μέχρι στιγμής, τελευταία του δισκογραφική εμφάνιση ήταν το 2016, με το αμφιλεγόμενο άλμπουμ Take All My Loves: 9 Shakespeare Sonnets.

{youtube}wmUVy43tqw4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured