Είτε στην πρώτη του μορφή, ως βιβλίο, είτε μετέπειτα ως ταινία, αλλά εν τέλει και ως ιστορικό soundtrack, το Trainspotting κατέχει περίοπτη θέση στο πώς σχηματοποιήθηκε και εκφράστηκε προς τα έξω η alternative κουλτούρα της δεκαετίας του 1990.

Η δήλωση λοιπόν του συγγραφέα του Irvine Welsh ότι σκοπεύει να μπει στα μουσικά και να κυκλοφορήσει δίσκο, δεν μπορούσε παρά να αποτελεί σημαντική είδηση σε αυτήν τη σφαίρα των πραγμάτων, έστω κι αν έχουν περάσει πια 20 χρόνια και βάλε από εκείνο το μπαμ, το οποίο αναζωπυρώθηκε μερικώς πέρυσι με το sequel T2 Trainspotting.

60 χρονών σήμερα, ο Welsh -ο οποίος συν τοις άλλοις παραμένει ενεργός και δεινός από όσο λέγεται DJ- μίλησε πρόσφατα στη σκωτσέζικη έκδοση της γνωστής εφημερίδας Sun, αποκαλύπτοντας την απογοήτευσή του με την ηλεκτρονική μουσική του σήμερα. Bρίσκει να εκπορεύεται από «νέους καλλιτέχνες τους οποίους δεν διακρίνει καμία χαρά», που «φτιάχνουν ήχους στις κρεβατοκάμαρές τους, μα δεν χορεύουν με αυτούς».

Ως απάντηση, λοιπόν, σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ σε acid house ρυθμούς, με μπόλικες groovy μπασογραμμές, «ώστε οι άνθρωποι να χοροπηδήσουν ξανά και να κουνηθούν, χωρίς να ξεκουφαίνονται».

{youtube}ltObbbpSM78{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured