news.team

Δεν υπήρξε άνθρωπος που να έψαξε την ηλεκτρονική κουλτούρα της δεκαετίας του 1990 και να μη στάθηκε με θαυμασμό μπροστά στα επιτεύγματα των Autechre, του εγγλέζικου δηλαδή διδύμου των Rob Brown & Sean Booth, που γνώρισε θριαμβευτικές κριτικές για δίσκους σαν το Amber του 1994 (Βρετανία #81) ή το Tri Repetae του 1995 (Βρετανία #86).

Έκτοτε το hype άφησε σιγά-σιγά τους Autechre, εκείνοι όμως παρέμειναν δραστήριοι και την τελευταία δεκαετία μπόρεσαν και έκαναν κι ένα μικρό πέρασμα στην αμερικάνικη αγορά. Φέτος μάλιστα την άνοιξη, επέστρεψαν και δισκογραφικά, κυκλοφορώντας το NTS Sessions 1–4, με πρωτότυπη μουσική (διάρκειας 8 ωρών) που έφτιαξαν για τον λονδρέζικο ιντερνετικό σταθμό NTS Radio.

Τώρα, το ντουέτο ξαναχτυπά με το ολοκαίνουριο κομμάτι "Sinistrail Sentinel", το οποίο μπορείτε να ακούσετε πατώντας εδώ, αφού πρώτα βρείτε τον σχετικό player.

Το "Sinistrail Sentinel" δεν προλογίζει πάντως κάτι καινούριο εκ μέρους των Autechre. Αντιθέτως, ηχογραφήθηκε αποκλειστικά για το Adult Swim, το δημοφιλές στις Η.Π.Α. μουσικόφιλο πρόγραμμα του τηλεοπτικού δικτύου Cartoon Network.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured