Αν και ποτέ δεν φάνηκε να πιάνει ιδιαίτερα στη χώρα μας, η M.I.A. καταγράφηκε ως μία από τις πλέον ξεχωριστές δημιουργούς των '00s, με αποτύπωμα το οποίο λίγο-πολύ κράτησε και στην τρέχουσα δεκαετία.

Τελευταία παρουσία της στη δισκογραφία ήταν το άλμπουμ AIM του 2016, το οποίο τη βρήκε να βυθίζεται στο #63 στην πατρίδα Βρετανία, αλλά να διατηρεί σημαντική αναγνωρισιμότητα στην Αμερική (#66), όπως και στην πάντα επιδραστική για τη χιπ χοπ κουλτούρα Γαλλία (#55).

Αυτές τις μέρες, η M.I.A. επέστρεψε με ένα καινούριο βιντεοκλίπ, για ένα τραγούδι ονόματι "Reload": μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Reload" είναι τραγούδι του 2004, το οποίο μάλιστα η M.I.A. είχε γράψει παρέα με την Justine Frischmann, την οποία η εναλλακτική 1990s γενιά γνωρίζει βέβαια πολύ καλά, λόγω Elastica και του soundtrack για το θρυλικό Trainspotting.

Η M.I.A. το προόριζε για το ντεμπούτο της Arular (2005), έμεινε όμως τελικά εκτός tracklist και δημοσιεύεται τώρα για πρώτη φορά, με αφορμή το ντοκιμαντέρ MATANGI / MAYA / M.I.A. που γύρισε για εκείνη ο Steve Loveridge.

{youtube}uTwH7u0PhOw{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured