Τη λέξη «επανακαταμέτρηση» έχουμε συνηθίσει να την ακούμε σε αμφισβητούμενες εκλογές και όχι στο μουσικό τεραίν.

Όμως, σε ένα ιστορικό στιγμιότυπο, η Nielsen Music χρειάστηκε να προβεί σε επανακαταμέτρηση πωλήσεων ώστε να προσδιοριστεί αν το Astroworld του Travis Scott άντεξε ως νούμερο 1 άλμπουμ στην Αμερική ή αν το έριξε από την κορυφή το DUMMY BOY του διαβόητου πλέον 6ix9ine (τον οποίον είδαμε φέτος και στην Ελλάδα, διαβάστε εδώ την ανταπόκριση του Δημήτρη Μεντέ).

Το σούσουρο προκλήθηκε από επίμονες γνώμες ότι είχε συμβεί λάθος στην καταμέτρηση πωλήσεων και streams, το οποίο άφηνε το DUMMY BOY στο #2, ενώ στην πραγματικότητα είχε πιάσει την κορυφή.

Εκπρόσωπος του Billboard επιβεβαίωσε την επανακαταμέτρηση και το γεγονός ότι τα 2 άλμπουμ βρίσκονταν πολύ κοντά σε φυσικές και ψηφιακές πωλήσεις, δήλωσε ωστόσο ότι το νέο πόρισμα είναι πλέον απολύτως επιβεβαιωμένο «και πιστοποιεί ότι δεν χρειάζεται καμία διόρθωση: το Astroworld του Travis Scott βρέθηκε σωστά στο νούμερο 1».

Όλα αυτά, ωστόσο, αφορούν προηγούμενη εβδομάδα του Δεκέμβρη, αφού στην τρέχουσα έχουμε καινούριο νούμερο 1: το Championships του Meek Mill έπιασε κορυφή ως απευθείας νέα είσοδος, ενώ απευθείας νούμερο 2 πήγε ο Lil Baby με το Street Gossip, ρίχνοντας τον 6ix9ine στο #3 και τον Travis Scott στο #8.

{youtube}6ONRf7h3Mdk{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured