φωτογραφία: Shareif Ziyadat

Γνωστός ως σκέτος 6ix9ine ή ως Tekashi 6ix9ine, ο 22χρονος Daniel Hernandez από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης πέτυχε να γίνει ένα από τα είδωλα της trap γενιάς του σύγχρονου χιπ χοπ: «παιδί» του SoundCloud rap ρεύματος, αναδύθηκε το 2017 όταν το "Gummo" τον έστειλε στο #12 των εθνικών charts στις Η.Π.Α. και έκτοτε έχει άλλα 9 top-100 hits, χωρίς ακόμα να έχει βγάλει επίσημο ντεμπούτο άλμπουμ.

Όλα αυτά τα χρόνια, παρέα με την επιτυχία πορεύεται και μια δυσοίωνη φήμη γύρω από το όνομά του, η οποία έριξε βαριά σκιά και στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα πριν λίγο καιρό (δείτε τι έγραψε γι' αυτήν ο Δημήτρης Μεντές, εδώ). Ακόμα και fans, δηλαδή, αναρωτιούνταν αν ο νεαρός ράπερ με τα πολύχρωμα δόντια και μαλλιά θα έδινε στην Αθήνα μία από τις τελευταίες του συναυλίες πριν καταλήξει στη φυλακή.

Οι περιπέτειες με τον νόμο ξεκίνησαν το 2015, όταν η αμερικανική αστυνομία συνέλαβε τον Hernandez για αποπλάνηση ανηλίκου: στα 18 του, τότε, είχε εμπλέξει ένα κορίτσι 13 ετών σε σεξουαλικές περιπτύξεις με τον ίδιο και τον φίλο του Taquan Anderson, ανεβάζοντας στη συνέχεια στο ίντερνετ βιντεοσκοπημένες σκηνές. Ο 6ix9ine παραδέχτηκε την ενοχή του για τα παραπάνω, αρνήθηκε όμως ότι γνώριζε την πραγματική ηλικία του κοριτσιού, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος δεν έκανε τίποτα το σεξουαλικό μαζί της. Φέτος τον Μάιο, πάλι, εντοπίστηκε να οδηγεί με ληγμένη άδεια, ενώ στις αρχές του Ιούλη η αστυνομία τον συνέλαβε ξανά, κατηγορώντας τον για απόπειρα στραγγαλισμού ενός 16χρονου στο Τέξας.

Κατόπιν όλων αυτών, ο εισαγγελέας του Μανχάταν τον έστειλε στο δικαστήριο, ζητώντας την καταδίκη του σε 3 χρόνια φυλάκιση, αλλά και την εγγραφή του στο μητρώο των παιδεραστών.

Η δικαστής Felicia A. Mennin αποφάσισε ωστόσο να απορρίψει μια τόσο βαριά καταδίκη, δεχόμενη αφενός ότι δεν προκύπτουν στοιχεία ότι ο 6ix9ine γνώριζε ότι το κορίτσι εκείνο στο περιστατικό του 2015 ήταν ανήλικο ή ότι ενεπλάκη και ο ίδιος σε κάτι σεξουαλικό μαζί της (όπως συνέβη με τον φίλο του) και αφετέρου ότι έχει δείξει γνήσια μεταμέλεια για όλα αυτά. Έτσι τον καταδίκασε σε πιο ελαφρά ποινή: 4 χρόνια επιτήρηση από τις αρχές, στα οποία οφείλει όχι μόνο να είναι απολύτως νομοταγής, αλλά και να προσφέρει 1.000 ώρες κοινωνική υπηρεσία.

Ωστόσο, λίγες μόλις ώρες αργότερα η βία θα ξαναχτυπούσε την πόρτα του 6ix9ine και μάλιστα στο δείπνο-πάρτυ που παρέθεσε για τη δικαστική απόφαση στη Νέα Υόρκη. Ενώ δηλαδή γινόταν ο εορτασμός σε εστιατόριο της πόλης, ο σωματοφύλακάς του, ο οποίος στεκόταν απέξω από το μαγαζί, έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος από 4 πυροβολισμούς που έριξε άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης. Αμέσως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου χειρουργήθηκε και φαίνεται να βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, εκτός άμεσου κινδύνου.

Την ώρα εντωμεταξύ του περιστατικού, πέρναγε τυχαία από εκεί συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος τράβηξε το όπλο του και πυροβόλησε εναντίον του δράστη. Το TMZ, που επικαλείται πηγές από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, ισχυρίζεται ότι ο δράστης τραυματίστηκε, κατόρθωσε ωστόσο να διαφύγει.

{youtube}V_MXGdSBbAI{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured