Όσο κι αν τους έκαναν κατά καιρούς αμφιλεγόμενους οι δημόσιες τοποθετήσεις του Gene Simmons, οι Kiss παραμένουν μια μπάντα-θεσμός για την επίδραση που άσκησε η σκηνική τους παρουσία στο rock 'n' roll, χώρια τη συνολική τους επιτυχία, που μετριέται σε 45 χρόνια αδιάλειπτης καριέρας (δεν έχουν διαλυθεί ποτέ από το 1973, όταν και στήθηκαν) και σε παγκόσμιες πωλήσεις της τάξης των αντιτύπων.

Καθώς φαίνεται, όμως, έφτασε η ώρα και γι' αυτούς να κρεμάσουν τα περίφημα κοστούμια τους.

Πριν λίγες μέρες, εμφανίστηκαν live στα τηλεοπτικά πλατώ του αμερικάνικου καναλιού NBC, στο δημοφιλές talent show America's Got Talent. Εκεί, αφού έπαιξαν το "Detroit Rock City", ανακοίνωσαν αποχαιρετιστήρια περιοδεία, θέλοντας έτσι να ευχαριστήσουν τους εκατομμύρια fans που τους χάρισαν τη φήμη τους.

«Θα πούμε το αντίο με το μεγαλύτερο σόου της ιστορίας μας», υποσχέθηκαν, «και θα αποχωρήσουμε ακριβώς όπως καταφτάσαμε: Unapologetic and Unstoppable».

Η περιοδεία θα λέγεται One Last Kiss: End of the Road και θα είναι παγκόσμια. Ημερομηνίες αναμένονται να φιξαριστούν στο προσεχές διάστημα.

Τελευταία δισκογραφική παρουσία των Αμερικανών rockers ήταν το 2016, με το Kiss Rocks Vegas, ένα άλμπουμ ζωντανά ηχογραφημένο στο Hard Rock Hotel and Casino του Λας Βέγκας (Νοέμβριος 2014). Το οπτικό μάλιστα υλικό από τη συναυλία, προβλήθηκε και στα σινεμά, ως μουσική ταινία.

{youtube}iZq3i94mSsQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured