news.team

Έχουν περάσει πια 7 χρόνια από τη διάλυση των R.E.M., παραμένουν όμως στη συνείδηση του rock κοινού ως μπάντα-σταθμός για τον alternative ήχο.

Το ενδιαφέρον έχει μάλιστα αναζωπυρωθεί φέτος, καθώς επίκειται να βγει το live box set R.E.M. At The BBC, περιέχοντας 8 CD με ζωντανές ηχογραφήσεις από το 1984 ως το 2008, αλλά και bonus DVD με εμφανίσεις τους στο Top of the Pops ή στο τηλεοπτικό σόου του Jools Holland.

Όλες οι ηχογραφήσεις και εμφανίσεις έγιναν για το BBC, αλλά όχι ντε και καλά στα στούντιό του. Για παράδειγμα, θα περιέχεται η πλήρης διάρκεια της headline εμφάνισής τους στο Glastonbury Festival του 1999, αλλά και ολόκληρη η συναυλία που έδωσαν το 1984 στο Rock City του Νότιγχαμ.

Ως promo λοιπόν για την κυκλοφορία, δόθηκε αυτές τις μέρες στη δημοσιότητα το "Orange Crush", όπως παίχτηκε live στο ραδιόφωνο του BBC πίσω στο 2003, για την εκπομπή των Mark & Lard: μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας και το σχετικό βιντεοκλίπ.

Το "Orange Crush" (Βρετανία #28) προέρχεται από το άλμπουμ Green του 1988, το αμέσως προηγούμενο δηλαδή από το Out Of Time (1991), όταν και έγινε χαμός με τη μπάντα λόγω του "Losing My Religion".

Το R.E.M. At The BBC θα κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου από την UMC/Concord.

{youtube}gOlJc9mvHac{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured