Τα νέα είχαν έρθει από την Αμερική εδώ και κάποιες μέρες και φαίνονταν ανησυχητικά, αφού οι πιο στενοί συγγενείς και οι πιο κοντινοί φίλοι της Aretha Franklin κατέφταναν στο σπίτι της στο Ντιτρόιτ. Δεν λεγόταν ευθέως, αλλά η όλη εικόνα έδειχνε ότι έρχονταν για τον τελευταίο αποχαιρετισμό.

Η αδιαφιλονίκητη Βασίλισσα της Soul έσβησε πράγματι στα 76 της χρόνια, ύστερα από 8ετή μάχη ενάντια στον καρκίνο, την οποία έδωσε με θάρρος, μένοντας στο προσκήνιο μέχρι και το 2017, όταν και διάλεξε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ύστερα από το άλμπουμ A Brand New Me.

Μία από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές στη δισκογραφημένη ιστορία της μουσικής, αλλά και σύμβολο για τη μαύρη κοινότητα των Η.Π.Α. λόγω του ενεργού της ρόλου στον αγώνα για πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα στη δεκαετία του 1960, η Aretha Franklin είχε φίλους σε όλη την υφήλιο, οι οποίοι την πλημμύρισαν με μηνύματα αγάπης απ' όταν έγινε γνωστό ότι ήταν πλέον πολύ σοβαρά άρρωστη.

Ο ανιψιός της Tim Franklin είπε ότι, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, παρέμεινε ζωντανή και σε καλή διάθεση, γελώντας και πιστεύοντας ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει κι αυτήν τη δύσκολη φάση. Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν ραγδαία.

H οικογένεια Franklin έχει κακό ιστορικό με τον καρκίνο, αφού λόγω αυτού πέθαναν και η Erma με την Carolyn Franklin (2002 και 1988, αντίστοιχα), η μεγάλη δηλαδή και η μικρή αδερφή της Aretha, οι οποίες επίσης είχαν σύντομες καριέρες στη soul δισκογραφία.

{youtube}KtBbyglq37E{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured