news.team

Πίσω στα 1962, στο Λονδίνο, ο 15χρονος David Bowie πήρε το βάπτισμα του πυρός ως μουσικός όταν κλήθηκε από τον κολλητό του George Underwood να γίνει ο σαξοφωνίστας των Konrads, ενός γκρουπ που αγαπούσε τις rock 'n' roll κιθάρες και έδινε συναυλίες σε γάμους και σε νεανικές συγκεντρώσεις. 

Αυτό που ίσως δεν έχει καταγραφεί με την πρέπουσα σαφήνεια στις σχετικές ιστορίες, είναι ότι οι Konrads δοκίμασαν την τύχη τους για τη δισκογραφία και μάλιστα με τον Bowie στα φωνητικά. Το 1963, σε ένα μικρό στούντιο του νότιου Λονδίνου, ηχογράφησαν ένα τραγούδι με τίτλο "I Never Dreamt", το οποίο έγραψαν από κοινού ο Bowie με τον κιθαρίστα του γκρουπ Neville Wills. Στη συνέχεια, το έστειλαν στους ιθύνοντες της Decca.

«Και δεν ήταν το μόνο», θυμάται ο ντράμερ και μάνατζερ των Konrads, David Hadfield, σε σχετική συνομιλία του με τη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph: «ο David και ο Neville είχαν ετοιμάσει 2-3 τραγούδια, εγώ ήμουν που διάλεξα το "I Never Dreamt", καθώς μου φάνηκε ως το πιο δυνατό. Κι εγώ, επίσης, αποφάσισα ότι θα τραγουδούσε ο David, παρόλο που τότε δεν ενδιαφερόταν καθόλου για τα φωνητικά, είχε αποφασίσει ότι θα γινόταν ένας παγκοσμίου κλάσης σαξοφωνίστας. Για μένα, όμως, μόνο εκείνος μπορούσε να το αποδώσει σωστά».

Η Decca, ωστόσο, δεν μπόρεσε να διακρίνει τίποτα το ξεχωριστό ακούγοντας τον David Bowie κι έτσι απέρριψε το demo. Το τελευταίο γύρισε πίσω στα χέρια του Hadfield, μπήκε σε ένα καλάθι για ψωμί στο σπίτι του παππού του και ξεχάστηκε, ώσπου το ανακάλυψε τυχαία πριν λίγες μέρες. Σχεδόν άχρηστο τότε, τώρα θα πωληθεί σε δημοπρασία τον Σεπτέμβρη και αναμένεται να κάνει τον Hadfield πλουσιότερο κατά 11.500 ευρώ.

Όσο για τους Konrads; Μέσα στο 1963, κατάφεραν και έκλεισαν μια οντισιόν με τη Decca, στην οποία όμως τραγούδησε ο Roger Ferris -ο Bowie έμεινε στο σαξόφωνο και στα δεύτερα φωνητικά. Η Decca παρέμεινε αδιάφορη. Λίγο έπειτα, θεωρώντας ότι οι υπόλοιποι στη μπάντα δεν είχαν παρά περιορισμένες μουσικές φιλοδοξίες, ο Bowie έφυγε, γενόμενος μέλος στους King Bees. Οι Konrads μπήκαν τελικά στη δισκογραφία το 1965 και διαλύθηκαν το 1966. Αργότερα βγήκαν κάποιες πρόβες του 1963 στις οποίες συμμετείχε και ο Bowie, στον σύνδεσμο αμέσως παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ένα τραγούδι.

{youtube}hsJY4CzPEBM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured