30 χρόνια μετά την ίδρυσή τους στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας και 10 χρόνια από τη διάλυσή τους, οι Pram είναι και πάλι ενεργοί, ως τετραμελές σχήμα, με δύο αυθεντικά μέλη παρόντα (Samantha Owen, Matt Eaton).

Οι Pram κέρδισαν την underground προσοχή ήδη από την πρώτη τους δουλειά (το ΕΡ Gash, πίσω στο 1992), αναδείχθηκαν σε ήρωες της τότε ψυχεδελικής αναβίωσης με το ντεμπούτο τους The Stars Are So Big, Τhe Earth Is So Small... Stay Αs You Are (1993) και βρέθηκαν να συζητούνται ευρέως όταν το ΝΜΕ βαθμολόγησε με ...0(!) το 3ο τους άλμπουμ Sargasso Sea (1995). Οι ίδιοι πάντως το θεώρησαν κομπλιμέντο, ενώ για πολλούς πλέον ο δίσκος ανήκει στους καλύτερους της δεκαετίας του 1990.

Από τότε κύλησε κάμποσο νερό στο αυλάκι, το γκρουπ κινήθηκε και σε πιο πειραματικά μονοπάτια, και φαινόταν να διαλύθηκε το 2008, αφού σιώπησε και τα μέλη του ασχολήθηκαν μόνο με σόλο κυκλοφορίες.

Το 2016 άρχισαν να ξαναβρίσκονται μαζί, αλλά η απουσία της τραγουδίστριας και συν-ιδρύτριας Rosie Cuckston (που πλέον είχε μια ακαδημαϊκή καριέρα) τους έκανε να δουλεύουν σποραδικά, ως instrumental project. Τώρα, όμως, επέστρεψαν στη δισκογραφία με το άλμπουμ Across The Meridian και δημοσιεύουν το πρώτο τους βιντεοκλίπ εδώ και 10 χρόνια: αφορά το τραγούδι "Shimmer Αnd Disappear" και μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το κλιπ σκηνοθέτησε η Clare Evans. 

{youtube}RHhXXMOSyw0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured