Παρά το συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης την οποία επέδειξε η πλειονότητα της κοινωνίας απέναντι στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς που διέλυσε την Αττική, δεν έλειψαν και εκείνοι που μας άφησαν αποσβολωμένους και εξοργισμένους με τη μικρόψυχη και μισάνθρωπη οπτική τους.

Τα μαργαριτάρια πολλά, αλλά εκείνο που είχε την πιο άμεση διασύνδεση με τη μουσική σχετίζεται με κείμενο το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης και, ούτε λίγο, ούτε πολύ, τα βάζει με τους ...Iron Maiden και τους 36.000 που πήγαν στην 3η μέρα του Rockwave 2018 να τους χειροκροτήσουν, λέγοντας ότι είναι εκείνοι που ανοίγουν με τη στάση τους την πόρτα στα δεινά.

Ο αρχιμανδρίτης είναι πάντως εξαιρετικά πληροφορημένος για τη συναυλία και τη setlist της. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς δεν είναι άνθρωπος δίχως σχέση με τα μουσικά: ήταν ο μάνατζερ και τρόπον τινά αρχηγός του συγκροτήματος Παπαροκάδες, που έγραψε τη δική του cult ιστορία στα χρόνια εκείνα όπου ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος προσπαθούσε να φέρει τη νεολαία πιο κοντά στην εκκλησία.

Αυτό λοιπόν που τον πείραξε περισσότερο, ήταν η performance των Βρετανών θρύλων του heavy metal στο "Sign Of The Cross", την οποία μπορείτε να δείτε ολόκληρη στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

«Όταν ο τραγουδιστής πετά περιφρονητικά τον Τίμιο Σταυρό οι Έλληνες αντί να του γυρίσουν την πλάτη, τον χειροκροτούσαν και ζητωκραύγαζαν», σημειώνει ο Γέροντας Νεκτάριος σε κείμενο το οποίο ανάρτησε στο προσωπικό του blog και κάνει τώρα τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου. Προσθέτοντας πως «όταν φεύγει ο Χριστός, έρχεται δυστυχώς ο διάβολος που σκορπά τον θάνατο, την καταστροφή και πολλές άλλες συμφορές».

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε, χάριν δημοσιογραφικής ακρίβειας και μόνο, ότι το κείμενο δεν συνδέεται με την καταστροφή που βρήκε την Αττική (όπως λένε τα περισσότερα sites που το αναπαράγουν), καθώς γράφτηκε την Κυριακή, λίγο μετά τη συναυλία των Iron Maiden στη Μαλακάσα. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε ασχολίαστα, φυσικά.

{youtube}qvIJu8ohPvw{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured