Τις θερμικές κάμερες τις χρησιμοποιούν οι στρατιωτικές μονάδες, οπότε το ευρύ κοινό τις γνωρίζει κυρίως από ταινίες δράσης: είναι εκείνες οι κάμερες που φιλτράρουν όλα τα υπόλοιπα είδη ακτινοβολίας και κρατούν μόνο την υπέρυθρη, την οποία εκμπέμπει κάθε αντικείμενο, μα δεν είναι ορατή στο ανθρώπινο μάτι. Έτσι, οι χειριστές τους μπορούν να βλέπουν φιγούρες στο απόλυτο σκοτάδι ή μέσα σε πυκνό καπνό.

Με μια τέτοια κάμερα διάλεξαν λοιπόν να γυρίσουν το νέο τους βιντεοκλίπ οι Young Fathers, ένα γκρουπ που πάντα ψάχνει για το κάτι τις διαφορετικό. Το τραγούδι που οπτικοποίησαν αυτήν τη φορά ήταν το "Holy Ghost", με σκηνοθέτη τον Oscar Hudson. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στο τέλος της είδησης.

«Ήταν πολύ δύσκολο να πάρουμε στα χέρια μας μια κάμερα αυτού του τύπου», δήλωσε ο Hudson, «γιατί οι λίγες που βρίσκονται εκτός στρατού προορίζονται συνήθως για εταιρίες σεκιούριτι. Για μένα ήταν και ζήτημα αισθητικής η χρήση της, γιατί παράγει ένα στοιχειωμένο αποτέλεσμα, ήθελα όμως να δω και σε τι απόσταση μπορεί να καταγράψει, ώστε να κατανοήσω καλύτερα τους σύγχρονους μηχανισμούς παρακολούθησης».

Το κλιπ συνέχισε κατά τα λοιπά το promo των Young Fathers για το φετινό τους άλμπουμ Cocoa Sugar, το οποίο τους εξασφάλισε καλές κριτικές (δείτε τι έγραψε σε μας ο Χάρης Συμβουλίδης, εδώ), αλλά και τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία τους στη Βρετανία (#28). Για πρώτη φορά, επίσης, έγιναν ορατοί και στην αμερικάνικη αγορά, έστω και με ένα #214 στα εθνικά charts των Η.Π.Α.

{youtube}RXm2slMYGBA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured