news.team

Η επικράτηση της Netta στη φετινή Γιουροβίζιον έχει καθορίσει και το πού θα λάβει χώρα ο διαγωνισμός του 2019, αφού κατά παράδοση όποιος νικάει διοργανώνει και το επόμενο φεστιβάλ.

Το Ισραήλ, ωστόσο, έχει ήδη πολλά προβλήματα με τον διαγωνισμό του 2019, αφού έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια η δυσαρέσκεια της Δυτικής κοινής γνώμης για την αιματηρή πολιτική του έναντι των Παλαιστινίων, με αποκορύφωμα την πρόσφατη μεταφορά της πρωτεύουσάς του στην Ιερουσαλήμ με το έτσι θέλω, κόντρα στην απόφαση του ΟΗΕ. Ήδη, λοιπόν, η Βρετανία, η Σουηδία, η Ιρλανδία και η Ισλανδία έχουν απειλήσει να μποϊκοτάρουν την επόμενη Γιουροβίζιον. Θεσμικά, ωστόσο, οι αρχές της τελευταίας έδωσαν στήριξη στο Ισραήλ, δηλώνοντας ότι δεν αποδέχονται να τελεστεί το φεστιβάλ σε τρίτη χώρα.

Τώρα, όμως, εμφανίζεται ένα εξτρά πρόβλημα, λόγω της θέλησης του Ισραληνινού πρωθυπουργού Μπένγιαμιν Νετανιάχου να διχοτομήσει τη νεότευκτη δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας (IPBC), η οποία προέκυψε από το ξαφνικό κλείσιμο του προηγούμενου οργανισμού. Μόνο που απέναντί του βρίσκει αυτή τη φορά τους ίδιους γιουροβιζιονικούς θεσμούς που τον στήριξαν προηγουμένως, οι οποίοι του διαμήνυσαν σε αυστηρό τόνο ότι η European Broadcasting Union αναγνωρίζει ως μέλος της την IPBC ως έναν και ενιαίο οργανισμό. Σε διαφορετική περίπτωση, είπαν, θα εξοβελιστεί το δικαίωμα του Ισραήλ να είναι μέλος, με αποτέλεσμα η Γιουροβίζιον του 2019 να διεξαχθεί όντως σε τρίτη χώρα -με πιθανότερη την Αυστρία. 

Αλλά καθώς φαίνεται, ο Νετανιάχου θέλει πολύ αυτήν τη Γιουροβίζιον, αγωνιώντας ίσως να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο της ισραηλινής κυβέρνησης προς τον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι ήδη άρχισε να τα γυρνάει σε επίσημη επιστολή που έστειλε εσπευσμένα αυτές τις μέρες στην European Broadcasting Union και φαίνεται πως είτε θα πάρει πίσω την όποια νομοθετική ρύθμιση σκεφτόταν, είτε θα κάνει την πονηριά να καθυστερήσει την υλοποίησή της, ώστε να γίνει πρώτα κανονικά η Γιουροβίζιον του 2019.

{youtube}CziHrYYSyPc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured