Όσοι αγάπησαν τον Jeff Buckley (θυμηθείτε εδώ ένα άρθρο του Στυλιανού Τζιρίτα για το Grace), ξέρουν βέβαια πολύ καλά ότι το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά και ότι ο Jeff μοιράστηκε πολλά κοινά (ευχάριστα και δυσάρεστα) με τον πατέρα του Tim Buckley, που κι εκείνος έφυγε πρόωρα το 1975, μόλις στα 28 του χρόνια, από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Παρά ταύτα, ο Tim Buckley άφησε πίσω του δίσκους που εξακολουθούν να εμπνέουν. Ανάμεσα στους θαυμαστές του συγκαταλέγονται μάλιστα και οι Chemical Brothers, οι οποίοι έδωσαν αυτές τις μέρες στη δημοσιότητα μια διασκευή τους στο "I Never Asked To Be Your Mountain": μπορείτε να την ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "I Never Asked To Be Your Mountain" προέρχεται από το αριστουργηματικό άλμπουμ του Buckley Goodbye And Hello (1967), το οποίο στην εποχή του βρήκε μικρή μόνο απήχηση (Η.Π.Α. #171) μα σήμερα μπαίνει εύκολα σε διάφορες λίστες με «τα καλύτερα» της δεκαετίας.

Καθώς φαίνεται, οι Chemical Brothers είχαν κάνει τη διασκευή την εποχή που ηχογραφούσαν για το ιστορικό τους ντεμπούτο Exit Planet Dust (1995), που τους έκανε αστέρες της big beat έκρηξης στη Βρετανία. Ίσως γι' αυτό και έχει φωνητικά από τη Beth Orton, με την οποία τότε συνεργάζονταν στενά.

Παραμένει άγνωστο, πάντως, αν η διασκευή αυτή προοικονομεί κάτι καινούριο που έρχεται. Το ηλεκτρονικό δίδυμο έχει να φανεί δισκογραφικά από το Born In The Echoes του 2015, που τους έστειλε στο #1 της Βρετανίας και στο #173 των Η.Π.Α. (δείτε τι είχε γράψει γι' αυτό ο Ανδρέας Κύρκος, εδώ).

{youtube}BK8mGUS11iY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured