Είναι αστείο μερικές φορές που παρουσιάζουμε τα 15 ή 20 χρόνια ύπαρξης ενός συγκροτήματος ως κάτι το εξαιρετικό, όταν υπάρχουν ακόμα μπάντες σαν τους Blind Boys Of Alabama, που σύντομα θα κλείσουν 80 χρόνια παρουσίας στα πράγματα.

Δυστυχώς, οι όποιοι εορτασμοί σχεδιάζονταν μένουν τώρα καταδικασμένοι να είναι λειψοί, καθώς κάνουν τον γύρο του κόσμου τα νέα για τον θάνατο του συνιδρυτή τους Clarence Fountain.

Ο Clarence Fountain ήταν 9 χρονών πίσω στα 1939, όταν μαζί με τους Jimmy Carter, George Scott, Velma Bozman Traylor, Johnny Fields, Olice Thomas & J. T. Hutton ίδρυσε τους Blind Boys Of Alabama. Και το όνομά δεν ήταν τυχαίο: με την εξαίρεση του Hutton, όλοι οι υπόλοιποι ήταν τυφλά παιδιά αφροαμερικανικής καταγωγής, που ζούσαν και φοιτούσαν στο Institute for the Negro Blind στο Talladega της Αλαμπάμα.

Ό,τι ξεκίνησε τότε ως σχολική χορωδία μπήκε στη δισκογραφία το 1948 (με τo single 78 στροφών "I Can See Everybody’s Mother But Mine") και αναγνωρίστηκε συν τω χρόνω ως ένας ογκόλιθος της γκόσπελ έκφρασης, αφήνοντας πολλούς σπουδαίουςγια το ιδίωμα δίσκους, που τους σύστηναν κάθε φορά σε νέες γενιές ακροατών -σαν το Deep River του 1992, το Spirit Of The Century του 2001 (Η.Π.Α. #242) ή το There Will Be A Light του 2004, μια συνεργασία με τον Ben Harper (Η.Π.Α. #81). Τελευταίο τους άλμπουμ ήταν το Almost Home του 2017.

Ο θάνατος του Clarence Fountain επιβεβαιώθηκε στον αμερικάνικο Τύπο από τον μάνατζέρ του Charles Driebe. Τα τελευταία χρόνια έπασχε από διαβήτη και είχε μπει σε νοσοκομείο του Baton Rouge της Λουιζιάνα την Παρασκευή, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, στα 88 του χρόνια. Δεν δόθηκε επίσημη αιτία θανάτου.

Πλέον, από εκείνα τα παιδιά που ίδρυσαν τους Blind Boys Of Alabama στο μακρινό 1939, ζει μόνο ο Jimmy Carter, ο οποίος έχει ωστόσο αποσυρθεί από τις ζωντανές εμφανίσεις, συμμετέχοντας μόνο σε στούντιο ηχογραφήσεις.

{youtube}5dxnr9fV-Ts{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured