Δισκογραφεί κάμποσα χρόνια η Jenny Hval από το Tvedestrand της Νορβηγίας -ως Rockettothesky από το 2006 και με το όνομά της από το 2008. Και έχει ευτυχήσει να βγάλει τις δουλειές της σε πολύ εκλεκτά labels της πατρίδας της σαν τη Rune Grammofon και τη Hubro.

Εν τέλει, όμως, το άλμπουμ που την έκανε γνωστή και εκτός Νορβηγίας έγινε για λογαριασμό της Sacred Bones: το Blood Bitch του 2016 έμεινε εντελώς underground από εμπορικής σκοπιάς, υπήρξε όμως ένας από τους καλύτερους και πιο τολμηρούς δίσκους εκείνης της χρονιάς, έτσι όπως έδεσε το προσωπικό art pop σύμπαν της Hval με ενατενίσεις στον μύθο των βρικολάκων, στη Virginia Woolf και στα horror b-movies της δεκαετίας του 1970.

Ο πήχης μπήκε λοιπόν ψηλά και τώρα, 2 χρόνια περίπου αργότερα, η Hval αποπειράται να τον πλησιάσει με τη 2η δουλειά της μέσα στο 2018, ένα ΕΡ με τίτλο The Long Sleep (και πάλι στη Sacred Bones), το οποίο βγήκε ωστόσο μόνο ψηφιακά -είχε προηγηθεί η πιο «κανονική» κυκλοφορία Feeling, ένα ΕΡ σε συνεργασία με τις Lost Girls.

Ως promo πάντως των νέων της περιπετειών, η Νορβηγίδα τραγουδοποιός έδωσε στη δημοσιότητα ένα βιντεοκλίπ για το κομμάτι "Spells".

Όπως μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω, είναι ένα βιντεοκλίπ γεμάτο με παστέλ marshmallows, σφιχτοβρασμένα αυγά, κροκόδειλους φτιαγμένους με ψωμί και σπανάκι και μπόλικες αναφορές στη disco.

{youtube}vXLc37lOE3o{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured