Το αιματοβαμμένο θρίλερ Suspiria του Dario Argento (1977) θα το βρείτε σε κάθε καλή λίστα με cult b-movies, αν και στην πραγματικότητα είναι κάτι κινηματογραφικά σημαντικότερο για τους φίλους του horror. Για τους φίλους πάλι της μουσικής, το soundtrack σηματοδοτεί ένα υψηλό σημείο στην ιστορία των Ιταλών Goblin αλλά και του ευρωπαϊκού prog rock -τους Goblin τους είδαμε μάλιστα πρόσφατα και στην Ελλάδα, για πρώτη φορά, και ενθουσίασαν μόλις έπαιξαν το βασικό θέμα του φιλμ (δείτε την ανταπόκριση του Χάρη Συμβουλίδη, εδώ).

Έτσι, το στοίχημα για το νέο remake του Suspiria είναι διπλό. Αφενός, ο σκηνοθέτης Luca Guadagnino θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του να διατηρήσει την αυθεντική αίσθηση καθώς θα βάζει τις σύγχρονες πινελιές του. Και αφετέρου ο Thom Yorke θα πρέπει να παραδώσει κάτι που να μην αποβεί στη σκιά του score των Goblin.

Μια «γεύση» των όσων σκαρώνει ο τραγουδιστής των Radiohead μπορούμε να πάρουμε τώρα, παρακολουθώντας το πρώτο trailer του νέου Suspiria, όπου ακούγεται και απόσπασμα από τη μουσική την οποία έχει φτιάξει: μπορείτε να δείτε και να ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Το φιλμ θα βγει στα σινεμά το φθινόπωρο, στις 2 Νοεμβρίου και κάπου εκεί θα πρέπει να αναμένουμε και το score του Yorke. Θα είναι δε το πρώτο πλήρες soundtrack που θα φτιάχνει στη σόλο του καριέρα.

Ο Guadagnino έχει πάντως μιλήσει με τα θερμότερα λόγια, δηλώνοντας ότι «στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια ταινία που θα είναι συνάμα ενοχλητική και μια εμπειρία μεταμόρφωσης. Σε αυτήν την προσπάθεια, δεν γινόταν να έχουμε κάποιον καλύτερο συνεταίρο».

{youtube}3uGIEY7tdg8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured