Θρυλική μπάντα για τα grunge χρονικά της δεκαετίας του 1990 οι Alice In Chains: τέκνα κι αυτοί της περίφημης σχολής του Σιάτλ, έφεραν τα πάνω-κάτω στο rock της εποχής, γράφοντας ιστορία με το 2ο ειδικά άλμπουμ τους Dirt, πίσω στο 1992 (Η.Π.Α. #6, Βρετανία #42).

Από τότε, βέβαια, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Ο εμβληματικός τους τραγουδιστής Layne Staley πέθανε το 2002 από μία κατά λάθος υπερβολική δόση ηρωίνης με κοκαΐνη (speedball), πράγμα που ώθησε το γκρουπ σε μια ανεπίσημη διάλυση. Οι ιδρυτές ωστόσο Jerry Cantrell (φωνή/κιθάρα) & Sean Kinney (ντραμς) ξανάστησαν τους Alice In Chains το 2005 με τον από το 1993 μπασίστα τους Mike Inez, προσλαμβάνοντας τον William DuVall των Comes With The Fall στη θέση του Staley.

Το γκρουπ αυτό έβγαλε 2 δίσκους, με τελευταίο το The Devil Put Dinosaurs Here του 2013, το οποίο παραλίγο να κατακτήσει το #1 των Η.Π.Α. (έμεινε στο #2), σημειώνοντας αξιοσημείωτη επιτυχία και στη Βρετανία (#22) -στις κριτικές όμως δεν τα κατάφερε ανάλογα, μπορείτε π.χ. να δείτε τι έγραψε γι' αυτό σε μας ο Άγγελος Γεωργιόπουλος, πατώντας εδώ.

Έκτοτε, ωστόσο, ακολούθησε σιωπή. Η οποία σπάει τώρα με τη δημοσίευση του ολοκαίνουριου τραγουδιού "The One You Know", το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ του.

Το "The One You Know" βρήκε αρκετά θερμή υποδοχή από τους fans, κρίνοντας από τα σχόλια στα social media. Αποτελεί δε προπομπό ενός νέου άλμπουμ, για το οποίο ακόμα δεν γνωρίζουμε πολλά. Όλα πάντως δείχνουν ότι θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.

{youtube}352RBWh6ViU{/youtube} 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured