Το όνομά του μπορεί να μην λέει κάτι στο ευρύτερο κοινό, όσοι όμως γνωρίζουν τις αμερικάνικες punk εξελίξεις ξέρουν καλά τον Tony Kinman, ο οποίος -μαζί με τον αδερφό του Chip- ίδρυσε 2 σημαντικές μπάντες στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στη δεκαετία του 1980.

Πρώτοι χρονικά ήταν οι Dils, τους οποίους τα αδέρφια Kinman έστησαν στο Carslbad της Καλιφόρνια το 1977, πριν τους μετακομίσουν (αρχικά) στο Σαν Φρανσίσκο, όπου και έπαιξαν σημαίνοντα ρόλο στις ζυμώσεις της εκεί σκηνής και (ύστερα) στο Λος Άντζελες, όπου και μπήκαν στη δισκογραφία με το single που περιείχε τα "I Hate The Rich" και "You're Not Blank" (τα γνωστότερα τραγούδια τους).

Οι Dils διαλύθηκαν το 1980 και ο Tony με τον Chip Kinman έφυγαν για το Austin του Τέξας, όπου το 1981 έστησαν τους Rank & File, σχήμα που σήμερα λογίζουμε στους πρωτοπόρους της cowpunk αισθητικής, χάρη στην επίδραση που είχαν οι δίσκοι Sundown (1982) και Long Gone Dead (1984). Διαλύθηκαν το 1987, ύστερα από ένα 3ο άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους.

Στη συνέχεια οι Kinman το έριξαν στη ...synth pop με τους Blackbird (1988-1992), αλλά ξαναφάνηκαν στην cowpunk σκηνή το 1997 με τους Cowboy Nation.

Όπως ανακοίνωσε ο Chip Kinman μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook, ο Tony Kinman πέθανε πριν λίγες μέρες, ύστερα από μια μακρά μάχη ενάντια στον καρκίνο. Ήταν μόλις 63 χρονών.
 
{youtube}mUxl995suqY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured