Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν πριν λίγο οι New York Times, έγινε ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία του YouTube στο San Bruno της Καλιφόρνια, στο νούμερο 901 της Cherry Avenue, στην καρδιά της Silicon Valley.

Ένας από τους υπαλλήλους, ο Vadim Lavrusik, πρόλαβε μάλιστα να τουιτάρει ότι δέχονται επίθεση, ότι άκουσε πυροβολισμούς και είδε ανθρώπους να τρέχουν και ότι έχει οχυρωθεί σε ένα δωμάτιο μαζί με συναδέλφους του και περιμένουν.

Η αστυνομία έσπευσε στην περιοχή και, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν που έβγαλε ο επικεφαλής των τοπικών δυνάμεων Ed Barberini, δράστρια φαίνεται να ήταν μια γυναίκα, η οποία και αυτοκτόνησε αφού με τους πυροβολισμούς της τραυμάτισε συνολικά 3 άτομα. Η κατάσταση των τραυματιών ποικίλλει, όλοι ωστόσο έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής.

40zzz-2.jpg

Ως υπαίτια της επίθεσης ταυτοποιήθηκε κάποιες ώρες αργότερα από την αστυνομία η 38χρονη Nasim Aghdam, κάτοικος της περιοχής του Σαν Ντιέγκο. Παρά τη μουσουλμανική καταγωγή που δείχνει το όνομά της (ήταν από το Ιράν), επιβεβαιώθηκε η αρχική υποψία των ερευνητών ότι το χτύπημα δεν ήταν τρομοκρατικό.

Η Aghdam είχε εκφράσει δημοσίως παράπονα ότι το YouTube φίλτραρε το περιεχόμενο που προσπαθούσε να ανεβάσει και έκανε διακρίσεις σε βάρος των βίντεό της, με αποτέλεσμα να χάνει τόσο views, όσο και χρήματα. Η Aghdam αυτοπροσδιοριζόταν ως vegan, bodybuilder και ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.

Προηγούμενα δημοσιεύματα που την ήθελαν να στοχοποιεί κάποιον ερωτικό σύντροφο, κρίνονται ως αναληθή.

{youtube}aYOlR-KD9fQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured