Αν είστε παιδιά των 1990s και ακούγατε τότε ό,τι βρισκόταν στην εναλλακτική αφρόκρεμα, θα θυμάστε σίγουρα τους Belly, το γκρουπ που ίδρυσε τον Δεκέμβριο του 1991 στο Rhode Island των Η.Π.Α. η Tanya Donelly, φεύγοντας από τους Throwing Muses.

Οι Belly κέρδισαν αρκετή δημοσιότητα το 1993 με το πρώτο τους πλήρες άλμπουμ Star, όπου βρισκόταν και ένα από τα πιο γνωστά τους τραγούδια, το "Feed The Tree" (Η.Π.Α. #95, Βρετανία #32). Το επόμενο ωστόσο άλμπουμ τους King (1995) δεν πήγε καλά εμπορικά και η Donnelly διέλυσε το γκρουπ το 1996, ακολουθώντας σόλο καριέρα.

To 2015, όμως, η Donnelly το ξανασκέφτηκε και ως το 2016 είχε στήσει και πάλι τους Belly, με αρχικό στόχο μια μικρής διάρκειας περιοδεία για τους νοσταλγούς. Οι πρόβες για τα live, όμως, τους άνοιξαν την όρεξη, το reunion έγινε πιο μόνιμη υπόθεση και σιγά-σιγά άρχισε να γράφεται καινούριο υλικό.

Ένα δείγμα γραφής αυτού του υλικού είναι και το τραγούδι "Shiny One", το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ.

Το "Shiny One" προέρχεται από το άλμπουμ Dove, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 4 Μαΐου ανεξάρτητα, μέσω καμπάνιας της μπάντας στην πλατφόρμα PledgeMusic.

{youtube}prF1CdzjTZ4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured