O Jimi Hendrix μας άφησε μόλις στα 27 του χρόνια, πρόλαβε όμως να χτίσει έναν ισχυρό rock μύθο, ο οποίος παραμένει ζωντανός και μαγνητικός σχεδόν μισό αιώνα πια από τον θάνατό του.

Δεν είναι ν' απορεί λοιπόν κανείς για το πλήθος μεταθανάτιων δισκογραφικών εκδόσεων που έχουν γίνει, οι οποίες καλά κρατούν και εν έτει 2018.

Την επόμενη λοιπόν Παρασκευή, 9 Μαρτίου, η Experience Hendrix And Legacy Recordings βγάζει το άλμπουμ Both Sides Of The Sky, σε παγκόσμια διανομή Sony Music με ηχογραφήσεις που ως τώρα δεν έχουν βγει ποτέ στη δημοσιότητα, όχι τουλάχιστον στις εκδοχές που θα περιέχονται στον δίσκο. Στους συνδέσμους παρακάτω μπορείτε να ακούσετε, κατά σειρά, τα τραγούδια "Hear My Train A Comin" και "Lover Man".

{youtube}myifiXG1WUA{/youtube}

Και τα 2 κομμάτια προέρχονται από sessions μεταξύ 1968 και 1970, τα οποία έμειναν ανεκμετάλλευτα μετά τον θάνατο του Αμερικανού κιθαρίστα, τον Σεπτέμβριο του 1970. Με το "Lover Man", ειδικότερα, ο Hendrix παιδευόταν από τις μέρες του Are You Experienced? (1967), για να το ολοκληρώσει τελικά τον Δεκέμβριο του 1969 με τον Billy Cox και τον Buddy Miles να είναι πλάι του στο στούντιο, οι οποίοι αργότερα θα τον πλαισίωναν ως Band Of Gypsies για το περίφημο live άλμπουμ που ηχογράφησε στο Fillmore East της Νέας Υόρκης. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σε κάποιο σημείο παίζει το βασικό θέμα της τότε τηλεοπτικής σειράς Batman.

Υπεύθυνοι της έκδοσης είναι ο Stephen Stills με τον μηχανικό ήχου Eddie Kramer, οι οποίοι, όπως εξήγησαν συμπληρώνουν με το Both Sides Of The Sky μια άτυπη τριλογία, η οποία ξεκίνησε με το Valleys Of Neptune το 2010 (Η.Π.Α. #4, Βρετανία #21) και συνεχίστηκε το 2013 με το People, Hell And Angels (Η.Π.Α. #2, Βρετανία #30).

{youtube}HHAdV5mwDxw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured