Πάνε πια σχεδόν 8 χρόνια από όταν οι Dimmu Borgir έβγαλαν το Abrahadabra, βλέποντάς το να πηγαίνει στο #2 της πατρίδας Νορβηγίας, μα και να «γλείφει» το top-40 των εθνικών charts στις Η.Π.Α. (#42), επιβεβαιώνοντας ότι, πλέον, ήταν σημαντική και διεθνής η απήχηση του πάλαι ποτέ underground συμφωνικού στυλ με το οποίο αντιμετώπιζαν το black metal.

Παρά τη σημαντική αυτή επιτυχία, δεν βιάστηκαν να επιστρέψουν με νέα δουλειά. Τώρα, όμως, σχεδόν 8 χρόνια μετά, δηλώνουν έτοιμοι και δίνουν στη δημοσιότητα το βιντεοκλίπ για ένα ολοκαίνουριο τραγούδι με τίτλο "Interdimensional Summit" -μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Interdimensional Summit" είναι προάγγελος του άλμπουμ Eonian, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 4 του Μάη από τη Nuclear Blast. Βρίσκει δε το γκρουπ να έχει «προβιβάσει» σε κανονικά μέλη τους ως τώρα session μουσικούς Daray (ντραμς) και Gerlioz (πλήκτρα).

Σε δηλώσεις του, ο κιθαρίστας των Dimmu Borgir, Silenoz, αναφέρθηκε στην πολυετή απουσία τους λέγοντας ότι ο χρόνος είναι κάτι το σχετικό, καθώς επί της ουσίας υπάρχει μόνο ένα «διαρκές τώρα», φιλοσοφία που αντικατοπτρίζεται και στον τίτλο του νέου δίσκου. Καθώς μάλιστα συμπίπτει και με το κλείσιμο 25 χρόνων από την ίδρυση της μπάντας, είναι και ένας φόρος τιμής στην ιστορία του νορβηγικού black metal.

{youtube}P7vg7ir8jyc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured