Η μουσική ιστορία έγραψε ότι η πρώτη βρετανική μπάντα που είχε μόνο μαύρους ως μέλη της και πέτυχε να κατακτήσει το νούμερο 1 ήταν οι Sweet Sensation από το Μάντσεστερ, πίσω στο 1974. Πιο καθοριστική στιγμή, όμως, θεωρείται το 1976, όταν οι Real Thing θρονιάστηκαν αναπάντεχα στην κορυφή των charts με το "You Τo Me Are Everything", ρίχνοντας το "Combine Harvester (Brand New Key)" των Wurzels. Η αίγλη του πέρασε μάλιστα και τον Ατλαντικό, χαρίζοντας στο γκρουπ κι ένα #64 στα εθνικά charts των Η.Π.Α.

Οι Real Thing, βέβαια, είχαν βγάλει και παλιότερα καλά τραγούδια, αλλά χωρίς καμία επιτυχία. Η τελευταία τους χαμογέλασε το 1976 για δύο λόγους: πρώτον, χάρη στη συνεργασία τους με τον David Essex -που τους έκανε ευρύτερα γνωστούς- και, δεύτερον, χάρη στα φωνητικά του Eddy Amoo, αδερφού του συνιδρυτή του γκρουπ Chris Amoo, που ανέλαβε τότε χρέη τραγουδιστή, ύστερα από τη διάλυση του δικού του γκρουπ (The Chants).

Έκτοτε, το συγκρότημα από το Λίβερπουλ γνώρισε κι άλλες επιτυχίες και σήμερα θεωρούνται καθοριστικοί για τη διάδοση της μαύρης μουσικής στη Βρετανία, από την άποψη ότι έδωσαν ώθηση με την απήχησή τους σε πολλούς ακόμα γηγενείς μαύρους μουσικούς και τραγουδιστές να επιδιώξουν καριέρες.

Αν και δεν διαλύθηκαν ποτέ, οι Real Thing είχαν πολύ σποραδική παρουσία στη δισκογραφία μετά τα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν ένα remix στο "You Τo Me Are Everything" τους κατέστησε και πάλι δημοφιλείς, φτάνοντας ως το #5 των charts.

Τώρα, όμως, ο ξαφνικός θάνατος του Eddy Amoo ρίχνει βαριά τη σκιά του στη συνέχεια του γκρουπ. Ο τραγουδιστής δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, και βρισκόταν μάλιστα σε ταξίδι στην Αυστραλία. Ήταν 74 χρονών.

{youtube}yT1iDKkZNYU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured