news.team

Μαθητής του σπουδαίου Stéphane Grappelli, αλλά και συνεχιστής του συμπατριώτη του Jean-Luc Ponty στους πειραματισμούς με το ηλεκτρικό βιολί, ο Didier Lockwood άφησε ένα σημαντικό, δικό του έργο σε μια καριέρα που κράτησε πάνω από 40 χρόνια.

Παρά τις τζαζ καταβολές του παιξίματός του, το ενδιαφέρον του για το rock της δεκαετίας του 1970 ήταν μεγάλο, με αποτέλεσμα το 1975 να ενταχθεί στους περίφημους Magma, με την ευκαιρία μιας live εμφάνισής τους στην Τουλούζ, η οποία αργότερα (1994) κυκλοφόρησε ως επίσημο bootleg με τον τίτλο Theatre Du Taur Concert, 1975. Το ίδιο διάστημα έπαιξε και με τους ZAO, ενώ το 1978 ηχογράφησε και με τους Gong του Pierre Moerlen. Το 1979 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, New World.

Έκτοτε, απορροφήθηκε στη σόλο καριέρα του, εξερευνώντας ενδελεχώς τον τζαζ αυτοσχεδιασμό, παραμένοντας ενεργός μέχρι και τις μέρες μας. Ίδρυσε μάλιστα και το Didier Lockwood Music Centre στο Dammarie-Lès-lys, αφήνοντας σημαντικό έργο ως δάσκαλος νεότερων μουσικών στον τζαζ αυτοσχεδιασμό.

Ο θάνατός του, μόλις στα 62, ήταν καθώς φαίνεται ξαφνικός, αφού δεν τον ταλαιπωρούσαν προβλήματα υγείας. Αν και η αιτία θανάτου μένει να διευκρινιστεί, οφείλεται μάλλον σε καρδιακά αίτια.

{youtube}a9cxNtppt0E{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured