news.team

Στην Ελλάδα -όπου το πιο αναγνωρίσιμο τραγούδι του είναι το "Girl, You'll Be A Woman Soon" ελέω Pulp Fiction- ίσως να μην το έχουμε τόσο σαφές στο μυαλό μας, όμως ο Neil Diamond είναι ένας από τους πιο πετυχημένους καλλιτέχνες στην ιστορία της δισκογραφημένης μουσικής, με παγκόσμιες πωλήσεις άνω των 100.000.000 αντιτύπων, σε μια καριέρα που έχει πλέον ξεπεράσει τα 50 χρόνια.

Ούτε 2 χρόνια όμως μετά την τελευταία του δισκογραφική παρουσία με το Acoustic Christmas (Η.Π.Α. #48), η καριέρα αυτή δείχνει να οδηγείται σε υποχρεωτική συνταξιοδότηση, τουλάχιστον όσον αφορά τις συναυλίες. Αιτία, η διάγνωση του 76χρονου τραγουδοποιού με Πάρκινσον, η οποία -σύμφωνα με ρεπορτάζ του Variety- τον υποχρεώνει να σταματήσει τις ζωντανές εμφανίσεις, ακυρώνοντας μάλιστα τις κανονισμένες ήδη ημερομηνίες που είχε για την άνοιξη σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Ο ίδιος, ωστόσο, δηλώνει ότι σκοπεύει να το παλέψει όσον αφορά τις υπόλοιπες δημιουργικές πτυχές, παραμένοντας ενεργός τόσο στη δισκογραφία, όσο και στη σύνθεση τραγουδιών «για πολύ καιρό ακόμα».

{youtube}1vhFnTjia_I{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured