Σοκ προξένησε η είδηση του ξαφνικού θανάτου της Dolores O' Riordan, της Ιρλανδέζας μουσικού που η υφήλιος έμαθε ως τραγουδίστρια των Cranberries, πάνω μάλιστα που ένα sample της μεγάλης τους επιτυχίας "Zombie" (Βρετανία #14) στον νέο δίσκο του Eminem, είχε ξανακάνει το όνομά τους να συζητιέται.

H O'Riordan γεννήθηκε το 1971 στο Limerick της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και το 1990 μπήκε στους Cranberries ως τραγουδίστρια, μετά από audition. Το όνομά της πρωτοέγινε γνωστό από το "Linger" (Βρετανία #74, Η.Π.Α. #8), παρέμεινε δε στους Cranberries ως το 2003, όταν και διαλύθηκαν -οπότε συνέχισε ως σόλο καλλιτέχνιδα. Το γκρουπ ξανάσμιξε ωστόσο το 2009 και πέρυσι, μάλιστα, έβγαλαν και νέο δίσκο, το Something Else (Βρετανία #18).

Η O'Riordan πέθανε εντελώς αναπάντεχα στο Λονδίνο, όπου είχε μεταβεί αυτές τις μέρες για ηχογραφήσεις. Ήταν μόλις 46 ετών και ο θάνατός της φαίνεται να οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς, αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα συγκεκριμένο. Η οικογένειά της μάλιστα ζήτησε από τον Τύπο να σεβαστεί αυτές τις δύσκολες στιγμές.

{youtube}6Ejga4kJUts{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured