news.team

Τον είπαν «Enrico Caruso του rock» για τη χαρακτηριστική του φωνή και τις σκοτεινές, μα συνθετικά πολύπλοκες μπαλάντες του και σήμερα τον θεωρούμε ως έναν από τους πρωτοπόρους του rock 'n' roll, αλλά και ως μια χαρακτηριστικά μυστηριώδης φιγούρα, έτσι όπως πάντα εμφανιζόταν ντυμένος στα μαύρα, με μαύρα γυαλιά ηλίου και τα μαλλιά του βαμμένα αναλόγως.

O Roy Orbison μπορεί να έφυγε νωρίς, μόλις στα 52 του, αλλά η φωνή του ακόμα αντηχεί στα ραδιόφωνα χάρη στις μεγάλες του επιτυχίες. Και τώρα, τα παιδιά του αναλαμβάνουν να μας εξηγήσουν πώς ακριβώς υιοθέτησε ο πατέρας τους αυτά τα περίφημα γυαλιά ηλίου.

Η ιστορία προέρχεται από την πρόσφατη επίσημη βιογραφία The Authorized Roy Orbison και εντοπίζεται σε μια περιοδεία του Αμερικανού τραγουδοποιού με τους Beatles, πίσω στο 1963. «Είχε ξεχάσει τα κανονικά του γυαλιά στο αεροπλάνο, αμέσως πριν την έναρξη της τουρνέ», εξηγεί στο Rolling Stone o Roy Orbison Jr., «οπότε μαζί του είχε μόνο τα μαύρα γυαλιά ηλίου. Δεν μπορούσε να δει χωρίς γυαλιά, οπότε τα φόρεσε αναγκαστικά. Και μόλις έφτασε στην Αγγλία, άρχισαν να τον φωτογραφίζουν με εκείνα, αυτό ήταν το image με το οποίο τον έμαθε το κοινό».

Καλά όλα αυτά και καλώς συγκροτήθηκε η βιογραφία μιας και -όπως μαθαίνουμε- την ετοίμαζε και ο ίδιος ο Orbison όταν πέθανε. Ωστόσο τα παιδιά του σκοπεύουν να το τραβήξουν παραπέρα, με μια βαριά σκιά να πέφτει πάνω στις προθέσεις τους για την επαναπροώθηση του πατέρα τους στο προσκήνιο.

Στις 19 Απριλίου, δηλαδή, ο γιος του Alex Orbison θα παίξει στο Hammersmith Apollo μαζί με τους Ward Thomas. Και, κατά τη διάρκεια της διασκευής τους στο "I Drove All Night", θα τους «συντροφεύσει» και ο νεκρός πατέρας του, μέσω της τακτικής του ολογράμματος που ήδη έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποιες συναυλίες, με πολύ αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. Και δεν είναι απλά μια περίσταση: έχει σχεδιαστεί και βρετανική περιοδεία του ολογράμματος, με τη Royal Philharmonic Concert Orchestra να συνοδεύει σε επαναδουλεμένες εκδοχές των κλασικών του τραγουδιών. Εάν μάλιστα η τουρνέ αποδειχθεί επιτυχημένη, υπάρχουν σχέδια να επαναληφθεί και στην Αμερική το φθινόπωρο.

Η δική μας γνώμη είναι πως τέτοια πράγματα είναι απαράδεκτα.

{youtube}m5N9IHqqGcA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured