news.team

Οι εποχές που οι μεταλλάδες κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Αθήνας και των επαρχιακών πόλεων ταράζοντας τους μεγαλύτερους σε ηλικία με τα μαλλιά και τα ραφτά τους (νομίζαμε ότι) ανήκουν πια στη «μυθολογία» του heavy metal, αντανακλώντας τις μέρες που η κουλτούρα αυτή ήταν καινούρια και ανακάτευε την τράπουλα των αποδεκτών κοινωνικά συνηθειών.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι στη Βρετανία έχουν ακόμα στρεβλή αντίληψη για το όλο θέμα, αν κρίνουμε από την παρακάτω απίστευτη και όμως αληθινή ιστορία παρεξηγήσεων που έγινε πριν λίγες μέρες -και εκπλήσσει ακόμα περισσότερο, αν σκεφτεί κανείς ότι η Βρετανία είναι και «μουσικομάνα» του heavy metal.

Τρεις λοιπόν μεταλλάδες πήραν τα τρία παιδιά τους (ένα 7χρονο αγόρι και δύο 10χρονα) και τον σκύλο του ενός και έστησαν κατασκήνωση σε ένα νησάκι στο Loch Leven, στο Perthshire της Σκωτίας. Κάτσανε λοιπόν εκεί, άναψαν φωτιά, έβαλαν να ακούσουν metal και άνοιξαν μπύρες.

Μόνο που, καθώς πήγαιναν προς τα εκεί, ένας περαστικός τους είδε και τρόμαξε. Πήγε λοιπόν στην τοπική αστυνομία και είπε ότι του φάνηκαν για ...αίρεση, από εκείνες που πάνε και αυτοκτονούν μαζικά.

Ως αποτέλεσμα, οι αμέριμνοι μεταλλάδες βρέθηκαν ξαφνικά περικυκλωμένοι από ένα ελικόπτερο και από τα φουσκωτά της βρετανικής αστυνομίας: άνδρες έσπευσαν μάλιστα να αρπάξουν τα παιδιά για να τα ...σώσουν (μεταφέροντάς τα στα ασθενοφόρα που στάθμευαν στην απέναντι ακτή), ενώ ένας -πάνω στον ζήλο του- έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου ενός της παρέας, πιστεύοντας ότι θα έβρισκε ...σημείωμα αυτοκτονίας!

Όπως είπε στη συνέχεια μιλώντας στη Guardian ο Παναγιώτης Φίλης, (προφανώς) ελληνικής καταγωγής μέλος της παρέας, λέκτορας και ιδρυτής της Black Metal Brewery, «πίστευαν πραγματικά ότι μας έσωζαν εκείνη την ώρα, μάλιστα όταν μας ανέκριναν αναρωτήθηκαν αν τα παιδιά ήταν δικά μας ή αν τα είχαμε απαγάγει». Ο Ross Anderson, πάλι, βρήκε «γελοίο» το γεγονός ότι χρειάστηκε να επιστρατευτούν τόσες δυνάμεις για μια τέτοια υπόθεση.

Το δε τρίτο μέλος της παρέας, ο δάσκαλος και μουσικός David Henderson, είπε στον Scotsman ότι εκείνη την ώρα το μόνο που τους πέρασε από το μυαλό καθώς έβλεπαν την απίστευτη επέμβαση, είναι τι διάολο μπορεί να είχαν κάνει. Και γέλασε με το γεγονός ότι τα μαύρα ρούχα και το μεταλλάδικο στυλ μπορούν ακόμα να θεωρούνται επικίνδυνα από κάποιους ανθρώπους.

Τελικά τους άφησαν μεν ήσυχους, αλλά καλού-κακού δεν τους επέτρεψαν να γυρίσουν στο νησί: τους ανάγκασαν να περάσουν το βράδυ στα αυτοκίνητά τους.

{youtube}L397TWLwrUU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured