news.team

Και να που έφτασε η ώρα για τους Sigur Rós να τιμήσουν την πατρίδα Ισλανδία με ένα δικό τους φεστιβάλ, που συμπίπτει με τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Και τι φεστιβάλ, μάλιστα! 6 μέρες διάρκεια αναμένεται να έχει το Norður og Niður Holiday Arts Festival (που στα ισλανδικά σημαίνει Όλα Πάνε στην Κόλαση), το οποίο θα διεξαχθεί στο Ρέικιαβικ από τις 26 ως (και) τις 31 Δεκεμβρίου, με επιφανείς διεθνούς προσκεκλημένους -έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής o Jarvis Cocker, οι Mogwai, οι Tangerine Dream, η Kaitlyn Aurelia Smith, ο Kevin Shields των My Bloody Valentine, η Peaches- αλλά και με τους ίδιους τους Sigur Rós να έχουν ανακοινώσει 4 διαφορετικές συναυλίες, τις πρώτες τους στα πάτρια εδάφη εδώ και μια πενταετία!

Τώρα, λοιπόν, κάνουν το καλύτερο δυνατό promo για το φεστιβάλ, ανακοινώνοντας έναν καταιγισμό κυκλοφοριών, που αναμένεται να ξετρελάνουν τους fans, μα θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να αποκτηθούν έξω από την Ισλανδία: θα πωλούνται μόνο τις μέρες του φεστιβάλ στο merchandise της μπάντας και κάθε έκδοση θα βγει μόνο σε βινύλιο και μόνο σε 100 πολύχρωμα αντίτυπα -με την υπόσχεση εκ μέρους των Sigur Rós ότι, αν μείνουν κόπιες, θα τις διαθέσουν online.

Πρώτα-πρώτα, το All Animals EP, το οποίο είχε μπει ως bonus CD σε κάποιες deluxe εκδόσεις του άλμπουμ των Jónsi & Alex Somers Riceboy Sleeps (2009), θα βγει τώρα ως αυτόνομη βινυλιακή κυκλοφορία. Ο δε Somers θα βγάλει και το ολοκαίνουριο άλμπουμ του Alex Somers.

Συλλογικά, τώρα, οι Sigur Rós θα βγάλουν το Route One, με επιλεγμένες ηχογραφήσεις από το 24ωρο road trip του 2016 στο οποίο έκαναν τον γύρο της Ισλανδίας σε live streaming, ενώ ο Jónsi έκανε βουτιά στο αρχείο του και μάζεψε ανέκδοτο υλικό από την περίοδο 2000/2004, το οποίο και μαζεύει σε μια συλλογή ονόματι Frakkur: στον σύνδεσμο μάλιστα στο τέλος του κειμένου, μπορείτε να ακούσετε και την άτιτλη εναρκτήρια σύνθεση.

Τέλος, θα υπάρξει και ένα άλμπουμ ονόματι Liminal Remixes εκ μέρους των Jónsi, Alex Somers & Paul Corley, το οποίο περιγράφεται ως «εκπληκτικές ambient εκδοχές σε κλασικά κομμάτια των Sigur Rós, που θα ακουστούν για πρώτη φορά».

Κάντε τα κονέ σας με Ισλανδία όσο προλαβαίνετε...

{youtube}Z3VNVWt5Zt4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured