news.team

Μεγάλο εφηβικό ίνδαλμα υπήρξε για μια προηγούμενη γενιά ο Αμερικανός ηθοποιός, τραγουδοποιός και κιθαρίστας David Cassidy, ο οποίος κέρδισε φήμη παίζοντας τον Keith Partridge στο δημοφιλέστατο κατά τη δεκαετία του 1970 τηλεοπτικό σίριαλ The Partridge Family, το οποίο παρακολουθούσαν περίπου 14.000.000 άνθρωποι.

Χάρη στη σειρά αυτή, ο Cassidy μπόρεσε και έκανε τη μετάβαση προς τη μουσική την οποία και επιθυμούσε, όταν οι παραγωγοί πείστηκαν να τον αφήσουν να αναλάβει τα βασικά φωνητικά των Partridge Family Group για την πρώτη τους κυκλοφορία "I Think I Love You" (1970) -τραγούδι που τους έστειλε καρφί στο #1 των Η.Π.Α. και στο #18 της Βρετανίας.

Αυτή ήταν η αρχή μιας επιτυχημένης μουσικής καριέρας για τον David Cassidy, ο οποίος, μέχρι το 1973 (όταν και κορυφώθηκε το φαινόμενο που έγινε γνωστό ως Cassidymania), έδινε πια sold-out συναυλίες στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης και έκανε διεθνείς περιοδείες. Τα τελευταία ωστόσο χρόνια τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα γι' αυτόν, καθώς πάλεψε με προβλήματα αλκοολισμού, τα οποία τον οδήγησαν τελικά (2013) όχι μόνο σε ένα οδυνηρό διαζύγιο, μα και στη χρεωκοπία.

Τον Φεβρουάριο, ο David Cassidy ανακοίνωσε ότι πάσχει από άνοια και ως εκ τούτου αποσύρεται από τις ζωντανές εμφανίσεις, ύστερα από μια πραγματικά θλιβερή συναυλία στο Canyon Club στα περίχωρα του Λος Άντζελες, στην οποία δεν μπορούσε να θυμηθεί τους στίχους των τραγουδιών του. Το κοινό οργίστηκε τότε, καθώς θεώρησαν ότι έπαιζε μεθυσμένος.

Πριν λίγες μέρες μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Fort Lauderdale στη Φλόριντα (όπου ζούσε από το 2002) με δυσλειτουργία σε νεφρά και συκώτι, με τους γιατρούς να ανακοινώνουν ότι χρειάζεται μεταμόσχευση ήπατος. Δεν πρόλαβαν ωστόσο να προβούν σε κάτι τέτοιο, καθώς ο Cassidy άφησε λίγο μετά την τελευταία του πνοή. Ήταν 67 χρονών.

{youtube}2r9UtIhOI8M{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured