news.team

Παρά τα ανοίγματα που πλέον έχει κάνει η Κίνα απολαμβάνοντας τον ρόλο της ως πλανητική δύναμη, μερικά θέματα δεν παύουν να την ενοχλούν. Τόσο, ώστε να κρίνει ανεπιθύμητη μια pop star με την εμβέλεια της Katy Perry, η οποία (διαπιστωμένα) αρέσει στην κινεζική νεολαία.

Η Katy Perry φαίνεται μάλιστα να έχει ξαφνιαστεί κι αυτή από την απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης, καθώς ετοιμαζόταν να παραστεί στο Fashion Show της Victoria Secret στη Σαγκάη, όπου λένε μάλιστα πως επρόκειτο και να τραγουδήσει. Ενώ λοιπόν η βίζα της για το ταξίδι είχε εγκριθεί, αξιωματούχοι της Κίνας άλλαξαν άποψη και προέβησαν σε άρνησή της.

Καθώς φαίνεται, κάθε ξένος καλλιτέχνης που θέλει να παίξει στην Κίνα «σκανάρεται» πολύ προσεχτικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας, οι οποίες εξετάζουν τόσο δημοσιεύματα του Δυτικού τύπου, όσο και τη δραστηριότητα που αναπτύσσεται στα social media. Πριν λίγα χρόνια, για παράδειγμα, απαγορεύτηκε η είσοδος στους Maroon 5, γιατί κάποιος βρήκε πως μέλος τους είχε ευχηθεί «χρόνια πολλά» στον Δαλάι Λάμα για τα γενέθλιά του στο Twitter!

Τι έχει κάνει όμως η Katy Perry;

60cc-2.jpg

Η αιτία βρίσκεται σε μια συναυλία που έδωσε το 2015 στην Ταϊπέι, την πρωτεύουσα της Ταϊβάν, στην οποία τυλίχτηκε με τη σημαία του νησιωτικού κράτους, που η Κίνα αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει, θεωρώντας το έδαφός της το οποίο αποσχίστηκε για πολιτικούς λόγους (και έτσι είναι, εντούτοις αποσχίστηκε). Η πράξη λοιπόν της Perry να αναγνωρίσει και να τιμήσει την ταϊβανέζικη σημαία, θεωρήθηκε ως προσβολή για τις απόψεις της Κίνας.

Δεν ήταν δε μόνο αυτό, αλλά ήταν και το γεγονός ότι εμφανίστηκε με ένα φόρεμα γεμάτο χρυσάνθεμα, το οποίο επίσης θεωρήθηκε προβοκατόρικη ενέργεια: το χρυσάνθεμο είναι έμβλημα του Sunflower Student Movement, ενός φοιτητικού κινήματος διαμαρτυρίας στην Ταϊβάν που δημιουργήθηκε για να εναντιωθεί στην απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να επιτρέψει εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα στη θαλάσσια περιοχή των στενών που χωρίζει το νησί από τα ηπειρωτικά, θεωρώντας ότι αυτές θα βλάψουν μακροπρόθεσμα την ταϊβανέζικη οικονομία. Η κίνηση επομένως της Perry δεν θεωρήθηκε τυχαία, αλλά ως νεύμα υποστήριξης προς τους φοιτητές.

{youtube}iGk5fR-t5AU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured