Όταν κατά τη δεκαετία του 1990 ανδρώθηκε αυτό που οι Βρετανοί μουσικοί δημοσιογράφοι αποκάλεσαν «σκηνή του Μπρίστολ» ή trip hop, το Thekla ήταν το μέρος όπου έπρεπε οπωσδήποτε να πας για να βιώσεις τη νέα αυτή μουσική, είτε σε club βραδιές εκεί, είτε για να δεις live τους Massive Attack και τους Portishead.

Το club είχε βέβαια ανοίξει ήδη από το 1984 και είχε κάνει όνομα από νωρίς, αφού είναι ...πλωτό! Πρόκειται βασικά για παροπλισμένο πλοιάριο από αυτά που κάνουν συνήθως ποτάμιες διαδρομές, το οποίο αγκυροβόλησε στη Mud Dock πλευρά του λιμανιού του Μπρίστολ και μετατράπηκε σε club.

Τώρα που το trip hop μοιάζει ως κάτι μακρινό και ακόμα και οι ενεργοί πρωταγωνιστές του δυσφορούν  με την ταμπέλα, το Thekla δεν έχει χάσει μόνο τη  1990s αίγλη του, μα βρίσκεται αντιμέτωπο και με μια νέα απειλή: την ...ανάπτυξη! Η περιοχή δηλαδή όπου βρίσκεται αγκυροβολημένο σχεδιάζεται να αναπλαστεί και να γεμίσει με σπίτια, γραφεία και δημόσιους χώρους, σε ένα άνοιγμα προς τη μεσαία τάξη εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Αυτό όμως σημαίνει ότι το Thekla θα πρέπει στο εξής να συμμορφωθεί με τους κανόνες κοινής ησυχίας και επιτρεπτού δημοσίου θορύβου που ισχύουν για τις αστικές, κατοικημένες περιοχές, πράγμα που λόγω του club χαρακτήρα του δεν θα μπορέσει να κάνει.

Ήδη τρέχει λοιπόν μια ιντερνετική καμπάνια για να διασωθεί, με κύριο επιχείρημα ότι οι σχεδιαστές της νέας οικιστικής ζώνης θα πρέπει να λάβουν υπόψιν την παρουσία του Thekla και τη συμβολική, πολιτισμική του αξία.

{youtube}f8AvvaC8sZk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured